INVL Logo

Paskirtas „INVL Technology“ patariamasis komitetas

Investicijų į informacinių technologijų verslus bendrovės „INVL Technology“ valdymo įmonės „INVL Asset Management“ valdyba paskyrė šios bendrovės patariamąjį komitetą.
 
Uždaro tipo investicinės bendrovės (UTIB) „INVL Technology“ patariamąjį komitetą sudaro „Invaldos INVL“ valdybos nariai Alvydas Banys bei Indrė Mišeikytė, „Lietuvos draudimo“ investicijų direktorius Baltijos šalims Gintaras Rutkauskas ir įmonių grupės „E-energija“ vienas iš savininkų Virginijus Strioga.
 
„Šiuo metu „INVL Technology“ siekia suformuoti teisingą valdomų bendrovių portfelį ir vystymosi strategiją, todėl patariamojo komiteto ekspertai kartu su investiciniu komitetu atliks svarbų vaidmenį plėtojant bendrovės veiklą“, – sakė „INVL Asset Management“ generalinis direktorius Darius Šulnis.
 
Atsižvelgiant į patariamojo komiteto nuostatus, jį sudaro išoriniai ekspertai bei akcininkų atstovai. Komitetas yra skirtas patarti „INVL Technology“ investiciniam komitetui dėl investicinių sprendimų priėmimo pateikiant argumentuotą nuomonę ir išsakant nepriklausomą poziciją, taip užtikrinant akcininkų interesus bei jų apsaugą.
 
Naujasis komitetas sieks objektyviai įvertinti investicinius pasiūlymus dėl „INVL Technology“ investicinių objektų pirkimo, pardavimo, įstatinio kapitalo didinimo ar mažinimo ir kitus su jų kapitalu tiesiogiai susijusius sprendimus, teiks pasiūlymus dėl naujų investicinių idėjų ir bendrovės valdymo procesų tobulinimo.
 
Nuo praėjusių metų vidurio veikiantį „INVL Technology“ investicinį komitetą sudaro jo pirmininkas „INVL Asset Management“ UTIB „INVL Technology“ vadovaujantis partneris Kazimieras Tonkūnas, taip pat Vytautas Plunksnis, Vida Juozapavičienė ir Nerijus Drobavičius, dirbantys „INVL Asset Management“ ir dalyvaujantys įvairių „INVL Technology“ valdomų įmonių veikloje.
 
„INVL Technology“ investuoja ir vysto potencialo tapti globaliomis turinčias nacionalines informacinių technologijų bendroves Europoje. Bendrovė siekia jas paversti globaliomis, šiam tikslui išnaudodama kitų valdomų bendrovių prieigą prie rinkų ir intelektinį kapitalą. „INVL Technology“ tikslas – padidinus valdomų įmonių vertę, jas pelningai parduoti ir taip sukurti reikšmingą grąžą investuotojams.
 
Šiuo metu „INVL Technology“ yra investavusi į Norvegijos „Norway Registers Development AS“ su antrinėmis bendrovėmis Lietuvoje UAB NRD, UAB „Etronika“, Tanzanijoje „Norway Registers Development East Africa Ltd.“, Ruandoje „Norway Registers Development Rwanda Ltd.“, Bangladeše „NRD Bangladesh Ltd.“ bei asocijuota įmone Ugandoje „Infobank Uganda Ltd.“, Lietuvos UAB BAIP su antrine UAB „Acena“, UAB NRD CS, UAB „Algoritmų sistemos“ ir Estijos „Andmevara“ AS su antrine bendrove Moldovoje „Andmevara“ SRL.
 
2016 m. liepą uždaro tipo investicinės bendrovės (UTIB) licenciją gavusios „INVL Technology“ valdymą perėmė vienai pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse „Invalda INVL“ priklausanti bendrovė „INVL Asset Management“. UTIB „INVL Technology“ veiks iki 2026 m. liepos 14 dienos.