INVL Logo

Konsorciumas, kuriame dalyvauja „Invalda INVL“, gavo leidimą investuoti į „Moldova-Agroindbank“

Viena pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse „Invalda INVL“ informuoja, kad birželio 20 dieną Moldovos centrinis bankas tarptautiniam konsorciumui, kurį be „Invaldos INVL“ taip pat sudaro Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) bei Ukrainos privataus kapitalo valdytojas „Horizon Capital“, suteikė leidimą įsigyti 41,09 proc. didžiausio Moldovos banko „Moldova-Agroindbank“ akcijų paketą.
 
„Invalda INVL“ sandorio įgyvendinimui ketina pasitelkti ir kitų privačių investuotojų lėšas, pritrauktas per „INVL Asset Management“ steigiamą tikslinį rizikos kapitalo fondą.
 
„Invaldos INVL“ valdyba pabrėžia, kad „Moldova-Agroindbank“ akcijų įsigijimo sandoris nėra užbaigtas, todėl daugiau informacijos bus pateikta pasirašius įpareigojančius dokumentus. Sandoris taip pat gali būti neįgyvendintas dėl nuo „Invaldos INVL“ nepriklausančių aplinkybių.
 
„Moldova-Agroindbank“ yra didžiausias Moldovos komercinis bankas, kurio turtas 2017 metų pabaigoje sudarė 1,078 mlrd. eurų, o nuosavas kapitalas – 180 mln. eurų.
 
„Invaldos INVL“ grupės bendrovėms daugiau kaip 190 tūkstančių klientų Lietuvoje ir Latvijoje bei tarptautiniai investuotojai patikėjo valdyti virš 600 mln. eurų vertės turto.
 
ERPB yra daugiašalis bankas, prisidedantis prie privataus sektoriaus ir verslumo plėtros 38 valstybėse, trijuose žemynuose. Jo akcininkai yra 66 valstybės, Europos Sąjunga ir Europos investicijų bankas. ERPB yra didžiausias institucinis investuotojas Moldovoje, šalyje iš viso investavęs virš 1,2 mlrd. eurų į 120 projektų.
 
„Horizon Capital“ yra privataus kapitalo bendrovė, valdanti į Moldovos ir Ukrainos ekonomikas investuojančius fondus. ERPB yra vienas iš investuotojų į „Horizon Capital“ fondus.