INVL Logo

„Bitė“ papildomai darbuotojų pensijai kasmet skirs ketvirtį milijono eurų

Skirdama vis daugiau dėmesio savo darbuotojams, „Bitė Lietuva“ kasmet papildomai perves daugiau nei po 250 tūkst. eurų. Šios lėšos bus skirtos kaupimui trečios pakopos pensijų fonduose. Darbuotojų motyvacijos sistemą išplėtusi „Bitė Lietuva“ bendradarbiauti pensijų kaupimo srityje nusprendė su turto valdymo bendrove „INVL Asset Management“.
 
Pasak „INVL Asset Management“ pensijų fondų ir mažmeninių pardavimų padalinio vadovės dr. Dalios Kolmatsui, toks „Bitė Lietuvos“ sprendimas – apčiuopiamas įnašas į darbuotojų, o kartu ir bendrą šalies gyventojų finansinį saugumą būsimoje pensijoje.
 
„Bitė“ – viena iš pažangiausių šalies bendrovių, todėl jos sprendimai ne tik kuria tendencijas telekomunikacijų srityje, bet ir daro įtaką šalies darbo rinkai. Šių metų tyrimas rodo, kad Lietuvoje kaupimą pensijai darbuotojams motyvuoti renkasi kas aštunta skatinimo priemones siūlanti įmonė. Tad šis „Bitės“ žingsnis gali tapti postūmiu ir kitiems darbdaviams pasitelkti šį kitose šalyse aktyviai taikomą motyvavimo būdą“, – sakė D. Kolmatsui.
 
Trejus metus iš eilės – TOP darbdavys
 
Bendrovė „Bitė Lietuva“ jau trejus metus iš eilės pelno portalo „CV Online“ TOP darbdavio apdovanojimą. Kaip teigia bendrovės vadovas, toks įvertinimas yra ilgamečio dėmesio darbuotojams rezultatas.
 
„Bendrovėje nuolat labai daug dėmesio skiriame darbuotojų gaunamoms papildomoms naudoms. Tam kasmet atliekame ir darbuotojų įsitraukimo tyrimą, kurio metu patys darbuotojai gali išreikšti nuomonę apie tai, kas svarbiausia jiems. Taip jau spėjo susiformuoti net kelių pakopų naudų piramidė. Pradėjome nuo pirmosios pakopos – smagios ir sveikos darbo aplinkos. Ji apima galimybę darbe pusryčiauti, mankštintis, atsivesti vaikus ar augintinį. Taip pat daug dėmesio skiriame galimybėms mokytis, kuriame vidines tradicijas ir švenčiame savo pergales. Toliau  sekė kita pakopa – patogus laisvalaikis. Siekiame, kad darbuotojai gerai jaustųsi ne tik darbe, bet ir už jo ribų, todėl turime papildomų laisvadienių, nuolaidų bendrovės paslaugoms, esame apdrausti sveikatos, kelionių ir nelaimingų atsitikimų draudimais. O dabar pradėjome formuoti ir trečią lygmenį – finansinio saugumo užtikrinimą“, –papildomos motyvavimo priemonės svarbą darbuotojams, klientams ir bendrovei įvardino „Bitė Lietuva“ vykdomasis direktorius Pranas Kuisys.
 
Pasak P. Kuisio, bendrovė į bent vienerius metus „Bitėje“ dirbančių darbuotojų vardu atidarytas pensijų̨ fondo sąskaitas lėšas pradės pervedinėti jau nuo birželio. Tai bus papildomas finansinis indėlis prie kas mėnesį̨ gaunamo atlyginimo, todėl ši motyvavimo priemonė nemažins darbuotojo gaunamo atlygio dydžio.
 
Naudą gaus darbuotojai ne tik sostinėje, bet ir mažesniuose miestuose
 
Finansų ekspertės D. Kolmatsui nuomone, svarbu tai, kad šios motyvavimo priemonės naudą gaus „Bitės“ darbuotojai ne tik sostinėje, bet ir visoje šalyje, nes bendrovės klientų aptarnavimo salonai veikia daugelyje miestų, o skambučių centrai yra įkurti Ukmergėje, Kaune ir Šiauliuose.
 
„Didžiuosiuose miestuose yra daugiau tarptautinių bendrovių, kurioms papildomas kaupimas darbuotojų pensijai yra įprasta verslo kultūros dalis. Tuo tarpu mažesnių šalies miestų gyventojai turi mažiau galimybių rinktis darbdavį, įvertindami jo socialinę atsakomybę ir rūpestį darbuotojais. Dėl to „Bitė“, nuspręsdama kaupti savo darbuotojų oresnei senatvei, prisideda prie didesnio žmonių finansinio stabilumo ne tik sostinėje, bet ir regionuose“, – pastebi D. Kolmatsui.
 
Pensijų kaupimas – ateities darbdavio bruožas
 
„Bitės“ vadovo teigimu, sprendimą išplėsti motyvavimo priemonių krepšelį finansinio saugumo srityje lėmė ir tolesni bendrovės planai.
 
„Esame nusiteikę ir toliau išlikti TOP darbdaviu, todėl norime vis labiau rūpintis savo darbuotojais bei lengvinti jų ateitį. Dirbant komandoje, kurioje kiekvienas darbuotojas jaučiasi saugus ir kurioje skatinamas rūpestis ne vien klientais, bet ir vieni kitais, viskas einasi lengviau. Todėl tokia darbuotojų motyvavimo priemonė ir finansinio saugumo užtikrinimas yra kiekvieno didelio, vertinančio savo darbuotojus ir augančio darbdavio ateities bruožas“, –pabrėžė P. Kuisys.
 
Tai, kad papildomas kaupimas pensijai darbuotojams Lietuvoje yra svarbus, patvirtina ir apklausos. „INVL Asset Management“ užsakymu šių metų vasarį „Spinter tyrimų“ atliktas reprezentatyvus Lietuvos gyventojų nuomonės tyrimas atskleidė, kad net 61 proc. respondentų motyvuotų darbdavio sprendimas mokėti įmokas į jų trečios pakopos pensijų fondą.
 
Šalies trečios pakopos pensijų fonduose kaupti gali visi šalies gyventojai, nepriklausomai nuo to, ar jie kaupia antroje pakopoje, ar turi draudžiamųjų pajamų. Nei šios pakopos fondų, nei bendrovių, kuriose galima kaupti, skaičius neribojamas, o sprendimus dėl įmokų dydžio, dažnumo, periodiškumo, pasirinktų fondų skaičiaus priima pats žmogus. Kaupti pervesdami įmokas į trečios pakopos pensijų fondus gali ne tik pats žmogus, bet ir jo artimieji bei darbdaviai. Kaupimas trečios pakopos fonduose rekomenduojamas norint pensijoje priartėti prie 80 proc. ligtolinių pajamų, kaupiant ir antrojoje pensijų pakopoje.
 
Apie „Bitė Lietuva“
 
„Bitė“ kuria patikimą, greitą ir išmanų tinklą. Ir tuo pačiu rūpinasi,kad kvapą gniaužiančios technologijų galimybės neliktų vien inovacijų konferencijose, o būtų nuolat naudojamos kasdienybėje. Todėl „Bitė“ išmaniuosius sprendimus padaro tokius paprastus ir patogius, kad jie tampa neatsiejama klientų gyvenimo dalimi.
 
Apie „INVL Asset Management“
 
„Invaldos INVL“ grupei priklausanti „INVL Asset Management“ valdo aštuonis antros ir penkis trečios pakopos pensijų fondus ir kitas finansines priemones. Bendrovės antros ir trečios pakopos pensijų fondų valdomas turtas šių metų kovo pabaigoje siekė 446,3 mln. eurų, o juose kaupė 149,6 tūkst. dalyvių. „Invaldos INVL“ grupei priklausančioms įmonėms daugiau kaip 200 tūkstančių klientų Lietuvoje ir Latvijoje bei tarptautiniai investuotojai patikėjo valdyti virš 850 mln. eurų vertės turto.