INVL Logo

„INVL Baltic Sea Growth Fund“ įsigijo kontrolinį „Montuotojo“ akcijų paketą

Didžiausias Baltijos šalyse privataus kapitalo investicijų fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ užbaigė metalo apdirbimo ir pramoninės statybos bendrovės „Montuotojas“ įsigijimo sandorį. „INVL Baltic Sea Growth Fund“ per bendroves „BSGF Fortis“ ir „Montuja“ už neskelbiamą sumą iš viso įsigijo 86 proc. „Montuotojo“ akcijų.
 
2018 metais „Montuotojo“ pajamos siekė 33,5 mln. eurų, bendrovėje ir jos filialuose dirba beveik 700 žmonių, kasmet „Montuotojas“ vykdo darbus 100-120 įvairios paskirties objektų. Tarp „Montuotojo“ klientų yra tokios bendrovės kaip „Lifosa“, „Amilina“, „Bega“, „Klaipėdos nafta“, „Achema“, „Lietpak“, „Litesko“, „Orlen Lietuva“ ir kitos.
 
Planuojama, kad „Montuotojo“ generaliniu direktoriumi bei valdybos nariu po akcininkų pasikeitimo taps Rimvydas Ramanauskas, pastarąjį dešimtmetį didžiąją laiko dalį dirbęs vadovaujančiose pareigose. „Vertinu galimybę sukauptas žinias ir patirtį panaudoti vadovaudamas tokią teigiamą reputaciją pelniusiai įmonei kaip „Montuotojas“. Tikiu šios įmonės ateities potencialu ir galimybe kartu pradėti naują augimo etapą“, – sakė R. Ramanauskas.
 
„Planuojame plėsti „Montuotojo“ veiklą Lietuvoje, taip pat išnaudodami bendrovės sukauptą didelį inžinerinį potencialą žengti į užsienio rinkas“, – sakė „INVL Baltic Sea Growth Fund“ partneris Vidas Venckus.
 
„Kartu su bendražygių komanda „Montuotojui“ atidavėme po 30-40 metų ir džiaugiamės, kad kartų kaita leis bendrovei dar labiau sutvirtėti. Pasirinkome vieną stipriausių investuotojų Baltijos regione ir esame įsitikinę, kad „INVL Baltic Sea Growth Fund“ aktyviai rems bendrovę plečiantis į naujas rinkas bei stiprinant dabartines pozicijas“, – sakė „Montuotojo“ generalinis direktorius Alfonsas Jaras.
 
Į „Montuotojo“ stebėtojų tarybą ketinama siūlyti „INVL Baltic Sea Growth Fund“ partnerius Alvydą Banį, Nerijų Drobavičių ir Vytautą Plunksnį. Planuojama, kad ligšioliniai „Montuotojo“ vadovai kurį laiką tęs darbą konsultantų pareigose ir užtikrins sklandų darbų perdavimą.
 
Vienos pirmaujančių turto valdymo bendrovių Lietuvoje „INVL Asset Management“ įsteigtas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ fondas siekia investuoti į vidutinio dydžio, patrauklaus rizikos ir grąžos santykio bendroves, suteikdamas joms kapitalą tolimesniam augimui. Investuodamas fondas orientuojasi į kontrolinius ar reikšmingos mažumos akcijų paketus ir aktyviai dalyvauja valdant investicijas ir siekiant ilguoju laikotarpiu reikšmingai padidinti kapitalo vertę. Investicijų į vieną įmonę suma paprastai siekia nuo 10 iki 30 mln. eurų.
 
2019 metų vasarį, baigus pirmąjį „INVL Baltic Sea Growth Fund“ platinimą, pritraukta 106 mln. eurų. Pagrindiniu fondo investuotoju tapo Europos investicijų fondas (EIF), kuris yra Europos investicijų banko (EIB) dalis. EIF įsipareigojo investuoti 30 mln. eurų, o šias investicijas remia Europos strateginių investicijų fondas (ESIF), kuris yra Investicijų plano Europai arba Junkerio plano pagrindinė dalis.
 
EIF įsipareigoja skirti išteklių iš Baltijos inovacijų fondo, „fondų fondo“ iniciatyvos, sukurtos bendradarbiaujant su Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybėmis. Iniciatyva siekiama padidinti kapitalo investicijas į Baltijos šalių mažas ir vidutines įmones, turinčias didelį augimo potencialą.
 
„INVL Asset Management“ priklauso „Invaldos INVL“ grupei, kurios įmonės valdo pensijų ir investicinius fondus, alternatyvias investicijas, privataus kapitalo turtą, individualius portfelius bei kitas finansines priemones. „Invaldos INVL“ grupei priklausančioms įmonėms daugiau kaip 200 tūkstančių klientų Lietuvoje ir Latvijoje bei tarptautiniai investuotojai patikėjo valdyti virš 850 mln. eurų vertės turto.
 
 
Asmuo, įgaliotas suteikti papildomą informaciją:
AB „Invalda INVL“ prezidentas Darius Šulnis
El. paštas [email protected]