INVL Logo

Nutrauktas sandoris tarp „INVL Baltic Sea Growth Fund“ ir „Grigeo“

Privataus kapitalo investicinis fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ informuoja, kad pasikeitus vienos didžiausių popieriaus ir medienos pramonės įmonių grupių Baltijos šalyse AB „Grigeo“ įmonių grupės investavimo strategijai, 2019 m. rugsėjo 30 d. AB „Grigeo“ iniciatyva nutrauktas sandoris su „INVL Baltic Sea Growth Fund“ dukterine bendrove UAB „BSGF Salvus“ dėl investicijų į AB „Grigeo“ valdomą kartono ir pakuotės verslą.
 
2019 m. birželio 10 d. pasirašyta investavimo ir akcininkų sutartis numatė, kad „INVL Baltic Sea Growth Fund“  dukterinė bendrovė UAB „BSGF Salvus“ keliais etapais investuos iki 30 mln. eurų į AB „Grigeo“ 100 proc. valdomą dukterinę bendrovę UAB „Grigeo investicijų valdymas“ ir įsigis iki 49,99 proc. jos akcijų. UAB „Grigeo investicijų valdymas“ valdo AB „Grigeo“ įmonių grupės kartono verslo bendroves: AB „Grigeo Klaipėda“, UAB „Grigeo Recycling“, UAB „Grigeo Packaging“, Latvijoje veikiančią SIA „Grigeo Recycling“ ir Ukrainoje veikiančią AT „Mena Pak“.
 
„Šiuo metu aktyviai dirbame su keliais kitais sandoriais, siekdami tinkamai investuoti fondo lėšas ir turime stiprų sandorių srautą“, – sakė „INVL Baltic Sea Growth Fund“ vadovaujantis partneris Darius Šulnis.
 
Už sandorio nutraukimą AB „Grigeo“ sumokės 1 mln. eurų.
 
Apie „INVL Baltic Sea Growth Fund“
Vienos pirmaujančių turto valdymo bendrovių Lietuvoje „INVL Asset Management“ valdomas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ fondas siekia investuoti į vidutinio dydžio, patrauklaus rizikos ir grąžos santykio bendroves, suteikdamas joms kapitalą tolimesniam augimui. Fondas orientuojasi į investicijas Baltijos šalyse ir tokiuose kaimyniniuose regionuose kaip Lenkija, Skandinavija ir Vidurio Europa. Investicijas fondas siekia nukreipti į kontrolinį ar reikšmingos mažumos akcijų paketą, aktyviai dalyvaudamas bendrovių valdyme irsiekdamas ilguoju laikotarpiu reikšmingai padidinti kapitalo vertę.
 
„INVL Baltic Sea Growth Fund“ sieks suformuoti diversifikuotą Baltijos jūros regiono bendrovių portfelįir orientuosis į 10-30 mln. eurų vertės investicijas bendrovėse, turinčiose didelį augimo potencialą bei galimybę konkuruoti pasaulio mastu (galimas ir ko-investavimas). Fondas orientuojasi į plėtros kapitalo, įmonių išpirkimo ir „investuok ir vystyk“ investicijas.Planuojama, kad fondas veiks 10 metų nuo pirmojo platinimo etapo pabaigos.
 
2019 metų vasarį, baigus pirmąjį „INVL Baltic Sea Growth Fund“ platinimą, pritraukta 106 mln. eurų. Pagrindiniu fondo investuotoju tapo Europos investicijų fondas (EIF), kuris yra Europos investicijų banko (EIB) dalis. EIF įsipareigojo investuoti 30 mln. eurų, o šias investicijas remia Europos strateginių investicijų fondas, kuris yra Investicijų plano Europai arba Junkerio plano pagrindinė dalis. EIF įsipareigojo skirti išteklių iš Baltijos inovacijų fondo, „fondų fondo“ iniciatyvos, sukurtos bendradarbiaujant su Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybėmis. Iniciatyva siekiama padidinti kapitalo investicijas į Baltijos šalių mažas ir vidutines įmones, turinčias didelį augimo potencialą.
 
Apie „INVL Asset Management“
„INVL Asset Management“ priklauso vienai pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos regione „Invalda INVL“, kurios įmonės valdo pensijų ir investicinius fondus, alternatyvias investicijas, individualius portfelius, privataus kapitalo turtą bei kitas finansines priemones. Joms daugiau kaip 200 tūkstančių klientų Lietuvoje ir Latvijoje bei tarptautiniai investuotojai patikėjo valdyti virš 900 mln. eurų vertės turto. Nuo 1991 m. veikianti „Invalda INVL“ sukaupė 28 metų svarią patirtį valdydama privataus kapitalo turtą ir kurdama savo sričių pirmaujančius rinkos žaidėjus Baltijos šalyse ir Vidurio bei Rytų Europos regione.