INVL Logo

Neaudituota „Invaldos INVL“ grupės 2019 m. 3 mėn. informacija

„Invaldos INVL“ nuosavas kapitalas 2019 metų pirmojo ketvirčio pabaigoje siekė 69,2 mln. eurų arba 5,98 euro akcijai (atitinkamai buvo 5,6 proc. ir 5,5 proc. didesnis nei 2019 metų pradžioje).
 
Per šių metų pirmąjį ketvirtį „Invalda INVL“ uždirbo 3,7 mln. eurų pelno, – šis rodiklis buvo 4,5 karto didesnis nei per atitinkamą 2018 metų laikotarpį.
 
Grupės įmonių valdomas klientų turtas šių metų pirmojo ketvirčio pabaigoje pasiekė 864,5 mln. eurų ir buvo 28 proc. didesnis nei 2019 metų pradžioje (675,4 mln. eurų).
 
Turto valdymo verslas
 
„Strateginiame turto valdymo versle svarbiausias mūsų ilgalaikis prioritetas yra sėkmingas patikėto turto valdymas“, – sakė „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis. Per šių metų pirmąjį ketvirtį „Invaldos INVL“ grupės turto valdymo įmonės klientams uždirbo 48 mln. eurų, pagrindinę įtaką tam darė metų pradžioje reikšmingai augusios kapitalo rinkos.
 
Šių metų pradžioje pirmąjį platinimą baigęs ir 106 mln. eurų pritraukęs privataus kapitalo investicinis fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ tapo didžiausiu privataus kapitalo investiciniu fondu Baltijos šalyse ir paskelbė apie pirmąsias investicijas.
 
„Svarbu ir tai, kad šiemet Lietuvoje vykstant pensijų sistemos reformai augo mūsų valdomus pensijų fondus pasirinkusiųjų gyventojų skaičius. Tai lėmė ir mūsų klientų lojalumas, ir naujai ateinančiųjų į INVL valdomus pensijų fondus šalies gyventojų pasirinkimas“, – sakė D. Šulnis.
 
Bendras INVL pensijų fondų dalyvių skaičius Lietuvoje ir Latvijoje šių metų pirmojo ketvirčio pabaigoje viršijo 200 tūkstančių.
 
Turto valdymo verslo pajamos per šį laikotarpį, lyginant su praėjusių metų pirmuoju ketvirčiu, išaugo 31,8 proc. iki 2,3 mln. eurų, o pelnas iš šio verslo siekė 0,2 mln. eurų.
 
Investicijos
 
„Invaldos INVL“ grupės investicijų į valdomus investicinius produktus tikroji vertė šių metų pirmojo ketvirčio pabaigoje siekė 25,9 mln. eurų, o įsipareigojimas investuoti į „INVL Baltic Sea Growth Fund“ sudarė 17,8 mln. eurų. „Invalda INVL“ savo pagrindinę investicinę veiklą įgyvendina per šį fondą.
 
„Invalda INVL“ laisvas lėšas investuoja kartu su INVL klientais. Šalių interesų bendrumas stiprina tarpusavio pasitikėjimą ir skatina ilgalaikį bendradarbiavimą“, – teigė D. Šulnis.
 
„Invalda INVL“ taip pat turi kitų investicijų, kurių bendra vertė pirmojo ketvirčio pabaigoje sudarė 34,6 mln. eurų. Iš jų didžiausios buvo investicijos į Šiaulių banką bei „Litagrą“. „Puikūs Šiaulių banko rezultatai bei augimas, taip pat „Litagroje“ atliekami pokyčiai turėjo teigiamą įtaką investicijų vertei ir „Invaldos INVL“ pirmojo ketvirčio pelnui“, – sakė D. Šulnis.
 
„Invalda INVL“ yra viena pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse, veikianti nuo 1991 metų. Grupei priklausančios įmonės Lietuvoje ir Latvijoje valdo daugiau kaip 20 investicinių ir pensijų fondų (antros ir trečios pakopos), alternatyvias investicijas, individualius portfelius, privataus kapitalo, privačios skolos bei kitas finansines priemones. Grupės bendrovėms daugiau kaip 200 tūkstančių klientų Lietuvoje ir Latvijoje bei tarptautiniai investuotojai patikėjo valdyti virš 850 mln. eurų vertės turto. „Invaldos INVL“ akcijomis vertybinių popierių biržoje Nasdaq Baltic prekiaujama nuo 1995 metų.

Pridedama:
2019 m. 3 mėn. pagrindinių duomenų santrauka
 
Asmuo, įgaliotas suteikti papildomą informaciją:
AB „Invalda INVL“ prezidentas Darius Šulnis
El. paštas [email protected]