INVL Logo

AB „Invalda INVL“ 2019 m. 6 mėn. tarpinė informacija

AB „Invalda INVL“ nuosavas kapitalas 2019 metų pirmojo pusmečio pabaigoje buvo 73 mln. eurų arba 6,28 euro akcijai (atitinkamai 11,4 proc. ir 10,8 proc. didesnis nei šių metų pradžioje).
 
Per šių metų pirmąjį pusmetį „Invaldos INVL“ uždirbtas pelnas buvo 7,2 mln. eurų. Per atitinkamą 2018 metų laikotarpį šis rodiklis siekė 124 tūkst. eurų.
 
Grupės įmonių valdomas klientų turtas šių metų viduryje buvo 925,5 mln. eurų ir, lyginant su 2019 metų pradžia, padidėjo 37 proc.
 
Turto valdymo verslas
 
„Pirmąjį šių metų pusmetį rinkos buvo palankios, ir, valdydami mums patikėtą turtą, klientams grupės mastu uždirbome beveik 65 mln. eurų. Ilgalaikiai geri investavimo rezultatai bei mūsų specializacija lėmė, kad pasibaigus pensijų sistemos reformai Lietuvoje reikšmingai augo mūsų valdomus pensijų fondus pasirinkusiųjų gyventojų skaičius“, – sakė „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.

Po sėkmingo 106 mln. eurų kapitalo pritraukimo pirmojo platinimo metu didžiausias Baltijos šalyse privataus kapitalo investicinis fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ jau yra atlikęs dvi pirmąsias investicijas ir šiuo metu dirba su keliais kitais sandoriais.
 
„Prioretizuodami mumis pasitikėjusių klientų interesus, siekiame nešti naudą ir įmonėms bei verslams, į kuriuos investuojame. Todėl esame atviri ar aktyviai ieškome galimybių ir projektų, kuriančių vertę visoms suinteresuotoms šalims bei Baltijos regionui“, – sakė D. Šulnis.

Turto valdymo verslo pajamos per ataskaitinį laikotarpį, lyginant su 2018 m. pirmuoju pusmečiu, išaugo 36,7 proc. iki 4,7 mln. eurų, o pelnas iš šio verslo siekė 0,4 mln. eurų.

Investicijos

„Laikomės politikos, kad „Invalda INVL“ laisvas lėšas investuoja kartu su INVL klientais“, – sakė D. Šulnis. Investicijų į valdomus produktus tikroji vertė šių metų pirmojo pusmečio pabaigoje viršijo 25 mln. eurų, o bendrovės įsipareigojimas investuoti į „INVL Baltic Sea Growth Fund“ sudarė 15,8 mln. eurų. „Invalda INVL“ savo pagrindinę investicinę veiklą įgyvendina per šį fondą.

Istoriškai „Invalda INVL“ turi kitų investicijų, kurių bendra vertė pirmojo pusmečio pabaigoje sudarė daugiau kaip 35 mln. eurų. Iš jų didžiausios – investicijos į Šiaulių banką bei „Litagrą“.
 
„Investicijų vertės augimas buvo pagrindinis faktorius, daręs įtaką „Invaldos INVL“ pusmečio rezultatui“ – sakė D. Šulnis.

„Invalda INVL“ yra viena pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse, veikianti nuo 1991 metų. Grupei priklausančios įmonės Lietuvoje ir Latvijoje valdo daugiau kaip 20 investicinių ir pensijų fondų (antros ir trečios pakopos), alternatyvias investicijas, individualius portfelius, privataus kapitalo, privačios skolos bei kitas finansines priemones. Grupės bendrovėms daugiau kaip 200 tūkstančių klientų Lietuvoje ir Latvijoje bei tarptautiniai investuotojai patikėjo valdyti virš 900 mln. eurų vertės turto. „Invaldos INVL“ akcijomis vertybinių popierių biržoje Nasdaq Baltic prekiaujama nuo 1995 metų.
 

Invalda INVL 2019 m 6 mėn finansinės ataskaitos
Invalda INVL konsoliduotas 2019 m 6 mėn pranešimas
Pagrindiniai duomenys
Atsakingų asmenų patvirtinimas 

Asmuo, įgaliotas suteikti papildomą informaciją:
AB „Invalda INVL“ prezidentas Darius Šulnis
El.paštas [email protected]