INVL Logo

INVL įspėja dėl melagingų pasiūlymų investuoti į kriptovaliutas ar auksą

Turto valdymo bendrovė „INVL Asset Management“ įspėja pastaruoju metu sulaukianti pranešimų, kad jos atstovais prisistatę asmenys skambina ir siūlo šalies gyventojams investuoti į kriptovaliutas ar fizinį auksą. Bendrovė pabrėžia, kad tokių investavimo paslaugų ir su jomis susijusių pasiūlymų nei ji, nei kitos „Invaldos INVL“ grupės bendrovės neteikia ir kviečia gyventojus ypač dėmesingai vertinti jiems telefonu teikiamus investicinius pasiūlymus.
 
Atkreiptinas dėmesys ir į tai, kad didžioji dalis skambučių, siūlančių tokias investicijas, vykdomi rusų kalba, skambinant iš telefono numerių su latvišku ar estišku kodu. Tuo tarpu bendrovės atstovai paprastai konsultuoja lietuvių kalba, nebent klientas pageidauja bendrauti kita kalba.
 
„Norime atkreipti šalies gyventojų dėmesį, kad jokių pasiūlymų investuoti į kriptovaliutas ar fizinį auksą neteikiame. Taip pat kviečiame itin dėmesingai vertinti galimas investicijas ir su jomis susijusius sprendimus priimti atsakingai, remiantis patikimais šaltiniais. Pastaruoju metu šalyje pasitaiko įvairių melagingų bandymų pritraukti gyventojų lėšas neva patraukliais pasiūlymais, tačiau jie, deramai neįvertinus visų aplinkybių, gali tapti dideliais nuostoliais“, – sako „INVL Asset Management“ Pensijų fondų ir mažmeninių pardavimų padalinio vadovė dr. Dalia Kolmatsui.
 
Jos teigimu, kiekvieną investicinį sprendimą derėtų priimti tik jį atsakingai pasvėrus, supratus jo sąlygas ir galimas rizikas bei įsitikinus, kad jį siūlo patikima bendrovė. Kilus bent menkiausiai abejonei dėl gauto investicinio pasiūlymo, siejamo su INVL, gyventojai turėtų pasitarti su bendrovės klientų konsultantais. Taip pat informacija apie INVL valdomus investicinius produktus pateikiama oficialiame bendrovės interneto puslapyje.
 
INVL konsultuoja telefonu 8 700 55 959, informacija apie bendrovės investicinius produktus pateikiama interneto puslapyje adresu www.invl.com, informacija apie kitus INVL grupės investicinius produktus – www.invaldainvl.com bei su jais susijusiuose interneto puslapiuose.
 
„Invaldos INVL“ grupei priklausančios įmonės Lietuvoje ir Latvijoje valdo investicinius ir pensijų fondus (antros ir trečios pakopos), alternatyvias investicijas, individualius portfelius, privataus kapitalo, privačios skolos finansines priemones.