INVL Logo

„INVL Technology“ telkia programavimo paslaugų bendroves

Investicijų į informacinių technologijų verslus bendrovė „INVL Technology“ sutelkė įmonių grupės „Novian“ programavimo paslaugas teikiančias įmones. Pabaigus vidinį sandorį, „Algoritmų sistemos“ iš BAIP įsigijo verslo analitikos ir procesų automatizavimo sprendimų bendrovę „Acena“.
 
Po šio įsigijimo programavimo srities paslaugas „Novian“ grupėje teiks bendrovės „Algoritmų sistemos“, „Andmevara AS“ ir „Acena“. Sandoris įvykdytas remiantis „INVL Technology“ investicinio komiteto šių metų vasario 11 dienos sprendimu, įmonės 2019 m. gruodžio 31 d. verte.
 
„Šis pokytis leis sustiprinti sistemų kūrimo sritį „Novian“ įmonių grupėje. „Algoritmų sistemos“ yra programavimo srityje patyrusi bendrovė, o „Acena“ specializuojasi verslo analitikos ir procesų automatizavimo sprendimų kūrime. Šių bendrovių sinergija leis klientams pasiūlyti platesnio spektro, t. y. skaitmeninės transformacijos ir programavimo sprendimus, kuriuos jie galės rinktis pagal savo poreikius“, – sakė „Novian“ direktorius Giedrius Cvilikas.
 
„Algoritmų sistemų“ generalinės direktorės Elenos Vengrienės teigimu, šis įsigijimas atvers glaudesnio bendradarbiavimo, apimančio ir neseniai įsigytus partnerius Estijoje „Andmevara AS“, galimybes. „Jau dabar esama klientų, kuriems sprendimai buvo kuriami kartu su „Acena“ ir kurie sulaukdavo itin palankių vertinimų. Tikimės, kad tokių tik daugės“, – teigė vadovė.
 
Po šio akcininkų pasikeitimo „Acena“ ir toliau aptarnaus esamus klientus, teikdama verslo analitikos ir procesų automatizavimo sprendimus, leidžiančius greitai prisitaikyti ir reaguoti į besikeičiančią verslo aplinką bei pagerinti darbuotojų produktyvumą. Tuo tarpu „Acenos“ klientai Lietuvoje ir Estijoje, kuriems reikia sudėtingesnių sprendimų, galės paprasčiau pasitelkti ir „Algoritmų sistemų“ patirtį. Programavimo paslaugų bendrovės teiks pilną paslaugų paketą, kuris leis greitai prisitaikyti prie rinkos pokyčių ar klientų poreikių, t. y. operatyviai sukurti konkrečioms užduotims skirtus lanksčius sprendimus.
 
IT paslaugų ir programavimo krypties įmonių grupei „Novian“ taip pat priklauso IT paslaugų bendrovės BAIP, „Andmevara Services OU“, „Andmevara SRL“ ir „Zissor AS“.
 
2019 m. pabaigoje „INVL Technology“ baigė „Novian“ grupės pertvarką ir įtvirtino „INVL Technology“ trijų verslo krypčių struktūrą: verslo klimato gerinimo ir e. valdymo, IT paslaugų ir programavimo bei kibernetinio saugumo.
 
2016 m. liepą „INVL Technology“ pradėjo veikti kaip uždaro tipo investicinė bendrovė (UTIB). Jos valdymą perėmė vienai pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse „Invalda INVL“ priklausanti bendrovė „INVL Asset Management“. UTIB „INVL Technology“ veiks iki 2026 m. liepos 14 dienos.