INVL Logo

Informacija dėl koronaviruso (COVID-19) įtakos „Invalda INVL“ grupės veiklai

„Invalda INVL“ paskelbė pranešimą dėl koronaviruso (COVID-19) įtakos „Invaldos INVL“ grupės veiklai:

„Invaldos INVL“ turto valdymo grupė yra pasiruošusi koronaviruso (COVID-19) pandemijos sukeltam nuosmukiui ir nepaisant prognozuojamų nuostolių dėl investicijų vertės kritimo, vykdys visus savo įsipareigojimus, taip pat aktyviu darbu bei investicijomis prisidės prie šalies ir regiono grįžimo į teigiamą ekonomikos ciklą.
 
Labai tikėtina, kad COVID-19 padarys reikšmingos žalos pasaulio ekonomikai ir finansų rinkoms, todėl bendrovė prognozuoja, kad 2020 metai bus nuostolingi didžiajai daliai grupės investicinių produktų ir pačiai „Invaldai INVL“.
 
Prioretizuojame mums savo lėšas valdyti patikėjusių žmonių interesus ir dirbame tam, kad užtikrintumėme jiems maksimalų finansinį saugumą bei ilgalaikę grąžą. Investicijų valdytojai itin atidžiai stebi situaciją finansų rinkose ir reaguoja į vykstančius pokyčius, siekdami mažinti nuostolius ir išnaudoti rinkoje atsirandančias galimybes.
 
Finansų rinkų kilimas tęsėsi daugiau nei dešimtmetį, todėl esamus iššūkius priimame kaip normalų ekonominį ciklą, kuriam pasibaigus įžengsime į naują augimą.
 
„Invaldos INVL“ grupės valdomi fondai turi sukaupę reikšmingų finansinių resursų, kuriuos planuoja investuoti į verslus, akcijas ir skolos produktus laikydamiesi nustatytos strategijos bei finansinės disciplinos. Manome, kad sunkmečiu atliktos investicijos bus naudingos jas gaunančioms įmonėms ir mūsų fondų investuotojams, bei prisidės prie regiono stabilumo ir būsimo augimo.
 
Siekdami užtikrinti savo klientų, partnerių ir darbuotojų saugumą, maksimaliai dirbame nuotoliniu būdu. „Invaldos INVL“ grupėje dirbantys žmonės yra pagrindinis vertės kūrimo šaltinis, jų profesionalus ir dedikuotas darbas leidžia valdyti situaciją bei siekti ilgalaikių rezultatų. Dedame visas pastangas, kad mūsų darbuotojai turėtų saugias darbo sąlygas ir pakankamai prasmingo vertę kuriančio darbo.
 
Labai tikėtina, kad emitentas „Invalda INVL“ per 2020 metus patirs nuostolių, kurių dydžio dėl vyraujančio neapibrėžtumo negalime tiksliai įvertinti. „Invaldos INVL“ rezultatą lems dvi dedamosios. Didžiąją dalį „Invaldos INVL“ nuosavo kapitalo sudaro investicijos į valdomus produktus kartu su klientais ir istorinės privataus kapitalo investicijos. Įvykus pasaulio akcijų rinkų smukimui ir sumažėjus verslų vertinimams, 2020 metais yra tikėtinas „Invaldos INVL“ valdomo turto vertės sumažėjimas. Antras svarbus faktorius būtų galimai mažėjančios pagrindinio „Invaldos INVL“ grupės verslo – turto valdymo – pajamos, kurios yra susietos su valdomo turto dydžiu ir(arba) su jo valdymo veiklos rezultatu.
 
AB „Invalda INVL“ neturi finansinių skolų ir disponuoja pakankamais finansiniais rezervais vykdyti visus savo įsipareigojimus bei toliau sėkmingai vystyti ir auginti turto valdymo verslą.