INVL Logo

„INVL Baltic Real Estate“ pardavusi „Vilniaus vartų“ verslo centro dalį investuotojams uždirbo 11 mln. eurų pelno

Investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovė „INVL Baltic Real Estate“ už 20 mln. eurų pardavė jai priklausančio verslo centro „Vilniaus vartai“ 7,2 tūkst. kvadratinių metrų dalį, kurią įsigijo „Eastnine Lithuania“ valdoma įmonė „Tvarus projektas“. Iš sandorio gautos lėšos galės būti panaudotos esamų paskolų mažinimui, išmokoms „INVL Baltic Real Estate“ akcininkams bei galimoms naujoms investicijoms į nekilnojamąjį turtą.
 
Vertinama, kad jo teigiama įtaka „INVL Baltic Real Estate“ pelnui 2020 m. sieks 4,4 mln. eurų, o bendrovės grynųjų aktyvų vertei (GAV) vienai akcijai – 0,33 euro. 2020 m. birželio pabaigoje „INVL Baltic Real Estate“ GAV akcijai buvo 1,87 euro.
 
„Savo versle siekiame nuosekliai kurti ilgalaikę vertę investuotojams, efektyviai valdydami turtą bei nuolat ieškodami rinkoje atsirandančių galimybių. Šis sandoris patvirtina, jog sprendimas 2016 metų pradžioje įsigyti „Vilniaus vartų“ verslo centro dalį buvo teisingas, o atliktas turto pertvarkymo ir klientų pritraukimo procesas sėkmingas ir kokybiškas. Tai leido ne tik  padidinti „INVL Baltic Real Estate“ akcijų vertę, bet ir uždirbti investuotojams reikšmingą grąžą“, – sakė „INVL Baltic Real Estate“ valdančios bendrovės „INVL Asset Management“ nekilnojamojo turto fondo valdytojas Vytautas Bakšinskas.
 
Jo teigimu, per pastaruosius kelerius metus, nuo 2016 m. pavasarį pasibaigusio viešo akcijų siūlymo šio pastato įsigijimo finansavimui iki 2020 m. rugsėjo, pardavus „Vilniaus vartų“ verslo pastato dalį, „INVL Baltic Real Estate“ investuotojams uždirbo iš šio objekto 11 mln. eurų. Neužskolinta vidinė grąžos norma (angl. IRR) sudaro apie 18proc.
 
„Vertinant ateities perspektyvas, toliau dirbame su esamo turto vystymu ir jo vertės didinimu. Taip pat esame pasirengę investuoti į nestandartinius, kūrybiškus sprendimus, kurie padėtų uždirbti didelę grąžą investuotojams ir plėsti nekilnojamo turto valdymo verslą“, – sakė „INVL Baltic Real Estate“ valdančios bendrovės „INVL Asset Management“ nekilnojamojo turto fondo valdytojas Vytautas Bakšinskas.
 
Sostinės Gynėjų gatvėje esančio „Vilniaus vartų“ verslo centro nuomai skirtas plotas siekia 7,2 tūkst. kv. metrų, o jo užimtumas 2020 m. viduryje buvo 95 proc.
 
Teisiniais klausimais dėl šio sandorio pardavėją konsultavo advokatų kontora „WINT“.
 
2015 m. „Vilniaus vartų“ verslo pastato įsigijimui NASDAQ Vilnius biržoje listinguojama investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovė „INVL Baltic Real Estate“ išleido 10,071 mln. eurų vertės viešai platinamą akcijų emisiją. Naujoji emisija buvo skirta ne tik finansuoti „Vilniaus vartų“ pastato įsigijimui, bet ir subalansuoti skolinto bei nuosavo kapitalo santykį prieš tampant uždaro tipo investicine bendrove.
 
Po sandorio „INVL Baltic Real Estate“ valdomą nekilnojamojo turto portfelį sudaro turtas Vilniuje ir Rygoje: biurų pastatai Senamiestyje Vilniaus gatvėje, taip pat Šiaurės miestelyje, „Dommo business park“ gamybos, sandėliavimo ir biuro patalpų kompleksas šalia Rygos aplinkkelio. Bendrovės objektų užimtumas šių metų birželio pabaigoje siekė nuo 69 iki 100 proc., „INVL Baltic Real Estate“ valdomo turto plotas buvo 33,9 tūkst. kv. m, vertė – 38,9 mln. eurų.
 
Nuo savo įsteigimo (2016 m. gruodžio 22 dienos) „INVL Baltic Real Estate“ yra vienas aukščiausių stabilią grąžą uždirbančių nekilnojamojo turto fondų Baltijos šalyse, prieinamas mažmeniniams investuotojams. Fondas veikia kaip uždaro tipo investicinė bendrovė (UTIB). Bendrovės valdymą perėmė viena pirmaujančių turto valdymo bendrovių šalyje „INVL Asset Management“. UTIB statusu bendrovė veiks iki 2046 metų su galimybe šį terminą pratęsti dar 20 metų.