INVL Logo

„INVL Technology“ portfelio bendrovės „NRD Cyber Security“ vadovai bus motyvuojami opcionais

Investicijų į informacinių technologijų verslus bendrovės „INVL Technology“ valdomos kibernetinio saugumo įmonės „NRD Cyber Security“ vadovai bus motyvuojami akcijų opcionais, suteikiančiais teisę įsigyti šios bendrovės akcijų. „INVL Technology“ investicinis komitetas pritarė, kad „NRD Cyber Security“ vadovai galės įsigyti iki 10 proc. akcijų ir taip dalyvauti įmonės vertės didinime.

Tai pirmoji įmonė, kuriai pradedama taikyti tokia darbuotojų motyvavimo programa, patvirtinta š. m. spalio 29 d. vykusiame „INVL Technology“ neeiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime.

„Vienas iš svarbiausių tikslų – svarbių darbuotojų įtraukimas į įmonės vertės augimą, todėl planuojama skirti iki 10 proc. bendrovės vertės prieaugio, viršijančio šalių sutartą minimalią 15 proc. metinę grąžą, skaičiuojant nuo pradinės 6,6 mln. EUR vertės 2019 metų pabaigoje“, – sakė „INVL Technology“ investicinio komiteto pirmininkas Kazimieras Tonkūnas.

Pasak jo, kibernetinio saugumo sritis yra sparčiai auganti, o sėkmingo verslo pagrindas yra motyvuoti bei profesionalūs ekspertai. Opcionų programa ir suteikta teisė darbuotojams dalyvauti įmonės nuosavybėje leis suderinti akcininkų bei darbuotojų interesus ir efektyviau siekti tikslų.

„NRD Cyber Security“ pernai kūrė ir tobulino nuosavus produktus, nuolatinės kibernetinės saugos priežiūros paslaugas. Bendrovė nuo 2018 m. vykdo du 2,1 mln. eurų vertės tyrimų ir produktų plėtros projektus, iš dalies finansuojamus Europos Sąjungos lėšomis.

Atsižvelgiant į „NRD Cyber Security“ kuriamas paslaugas ir nuosavus produktus bei jų įsitvirtinimą pasaulinėje rinkoje, „INVL Technology” tikisi, kad sudėtinis „NRD Cyber Security“ vertės augimas (angl. CAGR) nuo veiklos pradžios iki 2024 m. kasmet viršys 30 proc.

„NRD Cyber Security“ direktoriaus Viliaus Benečio teigimu, Lietuvoje įsteigta įmonė itin aktyviai veikia tarptautinėje erdvėje – aktyviai investuoja į mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą (MTEP), o šiuo metu įmonė kuria kelis nuosavus produktus Afrikos, Europos ir Azijos regionų rinkoms. „Motyvavimas akcijomis padės ne tik naudoti modernios ekonomikos ir vadybos principus, bet ir išlikti konkurencingais darbo rinkoje bei išlaikyti patyrusius ekspertus“, – sakė V. Benetis.

„NRD Cyber Security“ – kibernetinio saugumo konsultacijų, reagavimo į saugumo incidentus bei technologijų diegimo ir kūrimo įmonė. Savo veikla organizacija siekia kurti saugią skaitmeninę aplinką šalims, vyriausybėms, verslams, todėl įvairaus masto projektus vykdo visame pasaulyje. Organizacija  yra valdoma „Nasdaq Vilnius“ listinguojamos investicijų į IT verslus bendrovės „INVL Technology“.

2016 m. liepą „INVL Technology“ pradėjo veikti kaip uždaro tipo investicinė bendrovė (UTIB). Jos valdymą perėmė vienai pirmaujančių turto valdymo grupių Baltijos šalyse „Invalda INVL“ priklausanti bendrovė „INVL Asset Management“. „INVL Technology“ bendrovės veikia trimis kryptimis: verslo klimato gerinimo, e. valdymo bei IT paslaugų ir programavimo srityse. UTIB „INVL Technology“ veiks iki 2026 m. liepos 14 dienos.