INVL Logo

Keičiasi „Moldova Agroindbank“ generalinis direktorius

Moldovos bankų sektoriaus lyderio „Moldova Agroindbank“ (toliau – MAIB) generalinis direktorius Serghei Cebotari savo veiklą baigs 2021 m. sausio 29 d. Šį bankininko sprendimą paskatino įgyvendinti strateginiai tikslai, kurių jis prisiėmė eidamas generalinio direktoriaus pareigas.
 
„Man buvo garbė vadovauti geriausio Moldovos banko komandai per pastaruosius 8 metus ir būti šios komandos dalimi daugiau nei 26 metus. Dabar, kai man nustatyti strateginiai tikslai buvo pasiekti, nusprendžiau pradėti naują savo karjeros dalį, kuri leistų man pasiekti naujų aukštumų. Aš planuoju išlaikyti ryšį su banku ir neatmetu galimybės prisijungti prie MAIB stebėtojų tarybos“, – sakė Cebotari.
 
Serghei Cebotari padėkojo daugiau nei 2000 MAIB darbuotojų už jų „profesionalumą, nuoseklumą ir atsidavimą, kurie mums kaip komandai leido sukurti tvirtą pagrindą, kuriuo grindžiamas MAIB verslas“. Jis išreiškė pasitikėjimą, kad tai „suteiks komandai galimybę ir toliau tobulėti visais atžvilgiais ir sustiprins banko neginčijamo lyderio statusą Moldovoje“.
 
„Aš dėkoju mūsų akcininkams už man ir mano komandai suteiktą pasitikėjimą ir paramą, padėjusį paversti MAIB neįkainojama institucija mūsų šalies plėtrai. Norėčiau padėkoti mūsų klientams už beveik tris dešimtmečius trukusį bendradarbiavimą ir išreikšti tikėjimą, kad per daugelį metų užmegzti ryšiai tik sustiprės, kad teiktų naudą tiems, kuriems turime garbės tarnauti, kad visi galėtume didžiuotis savo bendrais pasiekimais čia, namuose“, – pridūrė Cebotari.
 
„Per metus atlikti veiksmai leidžia man drąsiai teigti, kad palieku savo įpėdiniams stiprią, stabilią ir patikimą instituciją, kuri yra labai gerai kapitalizuota ir turi didžiulį tolesnio vystymosi potencialą“, – pažymėjo Cebotari.
 
Savo ruožtu stebėtojų tarybos pirmininkas Vytautas Plunksnis visos komandos vardu padėkojo Serghei Cebotari už puikų generalinio direktoriaus darbą.
 
„Per pastaruosius aštuonerius metus p. Cebotari suvaidino lemiamą vaidmenį formuojant MAIB kryptį, prisidėdamas prie to, kad bankas išlaikytų ir įtvirtintų savo poziciją kaip neginčijamas Nr. 1 bankas Moldovoje. Atsižvelgdamas į jo profesionalumą, tikiuosi, kad galėsime pasikliauti p. Cebotari patirtimi stebėtojų taryboje“, – sakė Plunksnis.
 
Iki naujo generalinio direktoriaus paskyrimo Serghei Cebotari pareigas atliks MAIB pirmoji viceprezidentė Aliona Stratan.
 
Serghei Cebotari yra MAIB komandos narys nuo 1995 m. 2000 m. jis buvo paskirtas banko viceprezidentu, o paskui 2012 m. buvo paskirtas eiti pirmojo viceprezidento pareigas. 2013 m. Jis buvo paskirtas banko generaliniu direktoriumi. Cebotari buvo pagrindinės komandos, padėjusios pagrindą didžiausiam Moldovos bankui, dalis, kuri plėtojo ir įtvirtino banko reguliavimo pagrindą, nustatė savo, kaip privataus banko, nepriklausomo nuo valstybinių institucijų, plėtros strategiją.
 
Eidamas generalinio direktoriaus pareigas, Serghei Cebotari vadovavo bankui per 2014–2015 m. krizę, užklupusią visą bankų sektorių. Jis siekė, kad įstaiga užtikrintų akcininkų struktūros skaidrumą. 2018 m. tarptautinis investuotojų konsorciumas „HEIM Partners“, kurį sudaro ERPB, „Invalda INVL“ ir „Horizon Capital“ įsigijo 41,09% MAIB akcijų. 2020 m. pandemijos krizė dar kartą patvirtino MAIB atsparumą ir sustiprino neginčijamo Moldovos bankų sektoriaus lyderio statusą, įrodydamas Serghei Cebotari vadovaujamos valdymo grupės vykdomos plėtros strategijos pagrįstumą.
 
2013–2020 m. laikotarpiu MAIB turtas ir grynosios pajamos beveik padvigubėjo, indėliai padidėjo 2,5 karto, o paskolų likutis padidėjo 1,7 karto. Tuo pačiu metu aktyvių klientų skaičius padidėjo 1,8 karto, o bendra klientų bazė padidėjo 1,6 karto. Per šį laikotarpį MAIB komanda daug dėmesio skyrė aukščiausios kokybės paslaugų teikimui savo klientams, produktų pasiūlos įvairinimui ir spartesnio teikiamų finansinių paslaugų skaitmeninimui.