INVL Logo

MAIB stebėtojų taryba naujuoju banko vadovu patvirtino Giorgi Shagidze

„Moldova Agroindbank“ (MAIB), pirmaujantis Moldovos bankas, šiandien paskelbė, kad jo stebėtojų taryba naujuoju banko vadovu patvirtino Giorgi Shagidze. Šiam paskyrimui dar turi pritarti Moldovos nacionalinis bankas (NBM).
 
Giorgi Shagidze sakė: „Man bus garbė imtis generalinio direktoriaus pareigų. Nors dar turime sulaukti NBM pritarimo, dėkoju stebėtojų tarybai ir visam MAIB, kad jie patikėjo man tokią atsakomybę. Laukiu galimybės dirbti su nepaprastai ištikima ir talentinga banko komanda ir kuo geriau  tarnauti MAIB klientams. Pagrindinis dėmesys bus skiriamas užtikrinti, kad MAIB turėtų užtektinai žmogiškųjų išteklių, tinkamą kultūrą ir pažangiausias technologijas, kad galėtų teikti geriausius produktus ir paslaugas mūsų verslo, mažų ir vidutinių įmonių bei mažmeniniams klientams. Tai leis mums užtikrinti tvirtų MAIB tradicijų tęstinumą, bet taip pat išlikti priekyje nuolat besikeičiančių klientų poreikių šiandieninėje sparčiai besikeičiančioje ir vis sudėtingesnėje verslo aplinkoje“.
 
G. Shagidze turi daugiau nei 25 metų bankininkystės patirtį ir į MAIB ateina iš TBC banko Gruzijoje, kur dirbo finansų ir operacijų vadovu. Per jo 10 darbo metų TBC bankas daugiau nei aštuonis kartus padidino savo turto bazę ir tapo didžiausiu Gruzijos banku. 2014 m. TBC Londono vertybinių popierių biržoje (LSE) įgyvendino pirminį akcijų siūlymą (IPO), pritraukdamas kapitalo iš tarptautinių institucinių ir mažmeninių investuotojų; po dvejų metų TBC tapo aukščiausiojo lygio LSE sąrašo nariu. TBC akcijos yra įtrauktos į FTSE 250 indeksą, kurio dabartinė rinkos kapitalizacija yra maždaug 1 mlrd. JAV dolerių.
 
G. Shagidze taip pat gali remtis savo tarptautine patirtimi skaitmeninės ir operacinės veiklos srityje „Barclays“ banke Londone ir Dubajuje, taip pat patirtimi vadovaujant TBC banko valdybai Uzbekistane bei užimant valdybos pirmininko pareigas pirmaujančioje Uzbekistano skaitmeninių mokėjimų platformoje „PayMe“, kuri skaičiuoja daugiau nei 2,5 mln. klientų ir kurią  įsigijo TBC. Jis turi verslo magistro laipsnį (MBA) Kembridžo universitete, inžinerijos magistro laipsnį Tbilisio valstybiniame universitete bei CFA sertifikatą.
 
MAIB stebėtojų tarybos pirmininkas Vytautas Plunksnis komentavo: „Mums pasisekė, kad sugebėjome prisikviesti į MAIB tokio aukšto lygio vadovą. Mes kliaujamės naujojo vadovo lyderyste toliau konsoliduojant MAIB, kaip pirmaujančio banko Moldovoje, poziciją didžiausią prioritetą teikiant mūsų klientų poreikiams. Esu įsitikinęs, kad klientų pasitenkinimas suteiks daugiau verslo MAIB ir atneš didesnę grąžą mūsų akcininkams, įskaitant dividendus. Aš taip pat džiaugiuosi dėl G. Shagidze i patirties įgyvendinant IPO, kuri gali padėti MAIB priartėti prie kotiravimo tarptautinėje vertybinių popierių biržoje“.
 
Apie MAIB
MAIB yra didžiausias Moldovos bankas, kuriam tenka apytiksliai 30 procentų visos šalies bankų turto ir apie 35 procentus paskolų. Bankas aptarnauja daugiau nei 20 procentų Moldovos gyventojų ir yra vienas didžiausių darbdavių šalyje. Nuo 2018 m. didžiausias MAIB akcininkas yra Jungtinėje Karalystėje registruota įmonė „HEIM Partners Limited“, atstovaujanti investuotojų konsorciumui, kurį sudaro Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas, „Invalda INVL“ (pirmaujanti turto valdymo grupė Baltijos šalyse) ir „Horizon Capital“ (privataus kapitalo fondų valdytojas investuojantis besivystančioje Europoje).