INVL Logo

„InMedica“ įsigijo medicinos kliniką Telšiuose

Medicinos klinikų tinklas „InMedica“, į kurį yra investavęs „INVL Baltic Sea Growth Fund“,užbaigė Telšiuose veikiančios medicinos klinikos UAB „Telšių sveikata“ įsigijimo sandorį – pirminio lygio sveikatos priežiūros paslaugas teikianti klinika bus integruojama į „InMedica“ tinklą, stiprinant Telšių pacientams teikiamas kardiologijos, neurologijos, endokrinologijos ir traumatologijos paslaugas.

Komentuodamas įsigijimo sandorį, „InMedica“ generalinis direktorius Kęstutis Broniukaitis anksčiau teigė, jog privati medicinos rinka Lietuvoje yra nedidelė ir labai fragmentuota, todėl veikiant atskirai klinikoms sudėtinga investuoti į moderniausius, paslaugų kokybę didinančius sprendimus, tai skatina privačių klinikų jungimosi procesus.

Pasak K. Broniukaičio, „Telšių kliniką integruojant į „InMedica“ tinklą pirmiausia bus dedamos pastangos  efektyvinti veiklos procesus bei, atsižvelgiant į pacientų poreikį, prisitraukti stiprius kardiologijos, neurologijos, endokrinologijos specialistus. Pirmieji specialistai į Telšius atvyks dirbti iš kitų „InMedica“ tinklui priklausančių gydymo įstaigų“.

Planuojama, jog Telšių klinikoje pacientams bus sudarytos geresnės kardiologijos ligų gydymo bei profilaktinio ištyrimo pagal prevencinę kardiologinę programą galimybės. Pacientams bus užtikrinta galimybė konsultuotis su neurologais ir endokrinologais, plečiamas ortopedijos-traumatologijos paslaugų teikimas – klinikoje bus galima atlikti skausmą mažinančias bei sąnarių regeneracijai skirtas injekcijas, raiščių gydymui taikomas PRP procedūras.

„InMedica“ įsigytoje klinikoje UAB „Telšių sveikata“ dirba 52 darbuotojai. Klinika turi beveik 10 tūkst. prisirašiusių pacientų, 2019 m. klinikos apyvarta siekė 1,4 mln. eurų. 100 proc. Telšių klinikos akcijų „InMedica“ įsigijo iš klinikos įkūrėjo, šeimos gydytojo Alvydo Rimašausko.

Iki šiol „InMedica“ yra investavusi į penkias klinikas vakarų Lietuvoje: „Avimedos“ grupę Klaipėdoje ir keturias klinikas Tauragės rajone. „Telšių sveikata“ tapo 25-ąja „InMedica“ tinklui priklausančia sveikatos paslaugų įstaiga šalyje, įskaitant 8 klinikas Vilniuje, 7 klinikas Kaune bei 10 klinikų kituose Lietuvos miestuose.

Apie „InMedica“
Medicinos klinikų tinklas „InMedica“ teikia diagnostikos, ambulatorinio gydymo, chirurgijos, odontologijos ir kitas medicinines paslaugas. „InMedica“ grupę sudaro 19 šeimos medicinos centrų, 3 plataus profilio, 1 specializuota kardiologijos klinika , 2 „walk-in“ formato klinikos ir 3 laboratorijos. 2019 metais Vilniuje įsikūrusiame Santariškių medicinos miestelyje savo veiklą pradėjo ir modernus „InMedica“ dienos chirurgijos centras.

2020 m. „InMedica“ grupėje dirbo daugiau kaip 750 darbuotojų, sveikatos priežiūros paslaugos buvo teikiamos daugiau nei 90 tūkst. registruotų pacientų. 2019 m. grupė gavo 12,7 mln. eurų pajamų. Nuo 2019 m. vasario mėn. 70 proc. „InMedica“ tinklo akcijų valdo didžiausias privataus kapitalo investicinis fondas Baltijos šalyse „INVL Baltic Sea Growth Fund“ per jam priklausančią bendrovę „BSGF Sanus“.

Apie „INVL Baltic Sea Growth Fund“
165 mln. eurų dydžio fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ yra didžiausias privataus kapitalo investicinis fondas Baltijos šalyse, kurio pagrindinis investuotojas yra Europos investicijų fondas (EIF). EIF, kuris yra Europos investicijų banko dalis, įsipareigojo investuoti 30 mln. eurų, o šias investicijas remia Europos strateginių investicijų fondas, kuris yra Investicijų plano Europai arba Junkerio plano pagrindinė dalis. EIF taip pat įsipareigojo skirti išteklių iš Baltijos inovacijų fondo, „fondų fondo“ iniciatyvos, sukurtos bendradarbiaujant su Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybėmis. Iniciatyva siekiama padidinti kapitalo investicijas į Baltijos šalių mažas ir vidutines įmones, turinčias didelį augimo potencialą.

Fondas siekia suformuoti diversifikuotą portfelį, orientuodamasis į daugumos arba reikšmingos mažumos paketus ir investuodamas 10-30 mln. eurų į bendroves, turinčias didelį augimo potencialą bei gebančias veikti augančios pasaulinės konkurencijos sąlygomis. Fondas orientuojasi į investicijas Baltijos šalyse ir tokiuose kaimyniniuose regionuose kaip Lenkija, Skandinavija ir Vidurio Europa. Fondas jau yra investavęs į keturias bendroves, veikiančias sveikatos priežiūros, inžinerinių paslaugų ir aplinkos tvarkymo (plastiko perdirbimo ir atliekų surinkimo) sektoriuose.

Fondą valdo viena pirmaujančių turto valdymo bendrovių Lietuvoje „INVL Asset Management, kuri priklauso „Invaldos INVL“ grupei. Šios grupės įmonės valdo pensijų ir investicinius fondus, individualius portfelius, privataus kapitalo ir kitas alternatyvias investicijas. Grupės bendrovėms daugiau kaip 200 tūkst. klientų Lietuvoje ir Latvijoje bei tarptautiniai investuotojai patikėjo valdyti daugiau kaip 1,2 mlrd. eurų vertės turto. Nuo 1991 metų veikianti „Invalda INVL“ sukaupė 30 metų svarią patirtį valdydama privataus kapitalo turtą ir kurdama savo sričių pirmaujančius rinkos žaidėjus Baltijos šalyse ir Vidurio bei Rytų Europos regione.