INVL Logo

„Invalda INVL“ susimažina valdomą bendrovės „INVL Baltic Real Estate“ akcijų paketą

„Invaldos INVL“ valdomos bendrovės UAB „Cedus invest“ ir UAB Įmonių grupė „Inservis“ pateikė pavedimus parduoti turėtus atitinkamai 2 060 000 vnt. arba 15,67 proc. ir 323 000 vnt. arba 2,46 proc. SUTNTIB „INVL Baltic Real Estate“ akcijų „INVL Baltic Real Estate“ vykdomo akcijų išpirkimo metu.

Iki šiol „Invaldos INVL“ tiesiogiai ir netiesiogiai valdytas „INVL Baltic Real Estate“ akcijų paketas, siekęs 32,49 proc., po šio perleidimo bendrovei sumažės iki 14,37 proc. Bendrovė, įsigijusi savų akcijų, neturi teisės naudotis jų suteikiamomis turtinėmis ir neturtinėmis teisėmis, pvz. teisės gauti pelno dalį, todėl po šių sandorių „Invaldos INVL“ efektyvi dalis „INVL Baltic Real Estate” kapitale sumažės iki 23,43 proc.

„Iš akcijų pardavimo gautos lėšos galės būti panaudotos tolimesnei „Invaldos INVL“ grupės plėtrai ir investicijoms. Taip pat svarbu, kad nuosavų akcijų supirkimas leis „INVL Baltic Real Estate“ toliau veikti be reikšmingo perteklinio kapitalo ir dėl to generuoti didesnę grąžą akcininkų nuosavybei“, – sako „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.

„Invalda INVL“ nuosavas lėšas investuoja į INVL valdomus produktus kartu su grupės bendrovių klientais ir ketina išsaugoti esamą investiciją į „INVL Baltic Real Estate“.

„Esame patenkinti ilgamete sėkminga „INVL Baltic Real Estate“ veikla ir bendrovei vykdant naujus reikšmingus investicinius projektus ar pirkimo sandorius, „Invalda INVL” svarstytų didinti savo investicijas į šią bendrovę“, – sako „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.