INVL Logo

„InMedica” įsigijo dvi medicinos klinikas Utenoje

Medicinos klinikų tinklas „InMedica“, į kurį yra investavęs „INVL Baltic Sea Growth Fund“, tęsia plėtrą šalies regionuose – įsigijo dvi medicinos klinikas Utenoje, UAB „Aksanas“ ir UAB „Dilina“, veikiančias po vienu prekės ženklu „Šalavijas“. Klinikos teikia pirminio ir antrinio lygio sveikatos priežiūros paslaugas.
 
„Džiaugiamės įvykusiu sandoriu, atvėrusiu galimybę veiklą vykdyti Utenoje. Ši investicija – nuoseklios „InMedica“ plėtros strategijos dalis, siekiame plėstis į regionus ir aukštos kokybės paslaugų prieinamumą užtikrinti visos Lietuvos gyventojams“, – teigia „InMedica“ generalinis direktorius Kęstutis Broniukaitis. 
 
Pasak K. Broniukaičio, „Šalavijas“ yra profesionaliai valdoma ir efektyviai veikianti klinika, teikianti platų spektrą sveikatos priežiūros paslaugų ir pacientams galinti pasiūlyti aukštos kvalifikacijos specialistus: „Esame įsitikinę, kad didelių pokyčių klinikos veikloje neprireiks – pagrindinis tikslas bus kokybiškai tęsti įmonių veiklą, užtikrinant aukščiausius sveikatos priežiūros paslaugų teikimo standartus“.
 
„InMedica“ įsigyta UAB „Dilina“ teikia pirminio lygio asmens sveikatos priežiūros paslaugas, o UAB „Aksanas“ – platų spektrą antrinio lygio paslaugų: neurologijos, echoskopijos, radiologijos, ginekologijos, kardiologijos, reabilitacijos ir kt. Šiose „Šalavijo“ klinikose iš viso dirba 75 darbuotojai, jų apyvarta 2020 m. viršijo 1 mln. eurų.
 
Tinklas įsigijo 100 proc. įmonių akcijų, kurių pagrindinė savininkė – ilgametę patirtį medicinos versle turinti verslininkė Jūratė Dambravienė.
 
„Džiaugiamės, jog „Šalaviją“ perduodame į patikimas „InMedica“ rankas, ir tikime, jog šie pokyčiai užtikrins dar didesnį klinikos veiklos kokybinį šuolį, kurį netruks pajusti tiek klinikos gydytojai, tiek pacientai, kurių pasitikėjimą jau esame užsitarnavę. Neabejojame, jog suvienijus jėgas ir pasitelkus „InMedica“ patirtį, veiklą tobulinti bei paslaugų prieinamumą pacientams užtikrinti bus galima dar efektyviau“, – pokyčius pristato J. Dambravienė.
 
„Šalavijo“ klinika tapo 26-ąja „InMedica“ tinklui priklausančia sveikatos paslaugų įstaiga šalyje, įskaitant 8 klinikas Vilniuje, 7 klinikas Kaune bei 11 klinikų kituose Lietuvos miestuose.

Apie „InMedica“
Medicinos klinikų tinklas „InMedica“ teikia diagnostikos, ambulatorinio gydymo, chirurgijos, odontologijos ir kitas medicinines paslaugas. „InMedica“ grupę sudaro 19 šeimos medicinos centrų, 4 plataus profilio, 1 specializuota kardiologijos klinika , 2 „walk-in“ formato klinikos ir 3 laboratorijos. 2019 metais Vilniuje įsikūrusiame Santariškių medicinos miestelyje savo veiklą pradėjo ir modernus „InMedica“ dienos chirurgijos centras.

2020 m. „InMedica“ grupėje dirbo daugiau kaip 750 darbuotojų, sveikatos priežiūros paslaugos buvo teikiamos daugiau nei 90 tūkst. registruotų pacientų. 2019 m. grupė gavo 12,7 mln. eurų pajamų. Nuo 2019 m. vasario mėn. 70 proc. „InMedica“ tinklo akcijų valdo didžiausias privataus kapitalo investicinis fondas Baltijos šalyse „INVL Baltic Sea Growth Fund“ per jam priklausančią bendrovę „BSGF Sanus“.

Apie „INVL Baltic Sea Growth Fund“
165 mln. eurų dydžio fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ yra didžiausias privataus kapitalo investicinis fondas Baltijos šalyse, kurio pagrindinis investuotojas yra Europos investicijų fondas (EIF). EIF, kuris yra Europos investicijų banko dalis, įsipareigojo investuoti 30 mln. eurų, o šias investicijas remia Europos strateginių investicijų fondas, kuris yra Investicijų plano Europai arba Junkerio plano pagrindinė dalis. EIF taip pat įsipareigojo skirti išteklių iš Baltijos inovacijų fondo, „fondų fondo“ iniciatyvos, sukurtos bendradarbiaujant su Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybėmis. Iniciatyva siekiama padidinti kapitalo investicijas į Baltijos šalių mažas ir vidutines įmones, turinčias didelį augimo potencialą.

Fondas siekia suformuoti diversifikuotą portfelį, orientuodamasis į daugumos arba reikšmingos mažumos paketus ir investuodamas 10-30 mln. eurų į bendroves, turinčias didelį augimo potencialą bei gebančias veikti augančios pasaulinės konkurencijos sąlygomis. Fondas orientuojasi į investicijas Baltijos šalyse ir tokiuose kaimyniniuose regionuose kaip Lenkija, Skandinavija ir Vidurio Europa. Fondas jau yra investavęs į keturias bendroves, veikiančias sveikatos priežiūros, inžinerinių paslaugų ir aplinkos tvarkymo (plastiko perdirbimo ir atliekų surinkimo) sektoriuose.

Fondą valdo viena pirmaujančių turto valdymo bendrovių Lietuvoje „INVL Asset Management, kuri priklauso „Invaldos INVL“ grupei. Šios grupės įmonės valdo pensijų ir investicinius fondus, individualius portfelius, privataus kapitalo ir kitas alternatyvias investicijas. Grupės bendrovėms daugiau kaip 200 tūkst. klientų Lietuvoje ir Latvijoje bei tarptautiniai investuotojai patikėjo valdyti daugiau kaip 1,2 mlrd. eurų vertės turto. Nuo 1991 metų veikianti „Invalda INVL“ sukaupė 30 metų svarią patirtį valdydama privataus kapitalo turtą ir kurdama savo sričių pirmaujančius rinkos žaidėjus Baltijos šalyse ir Vidurio bei Rytų Europos regione.