INVL Logo

Šaukiamas eilinis visuotinis AB „Invalda INVL“ akcininkų susirinkimas

 
Akcinės bendrovės „Invalda INVL“ valdybos iniciatyva ir sprendimu 2020 m. balandžio 30 d. 16 val. patalpose, esančiose Vilniaus m. sav., Vilniaus m., Gynėjų g. 14, šaukiamas akcinės bendrovės „Invalda INVL“ (įmonės kodas 121304349, buveinės adresas Vilniaus m. sav., Vilniaus m., Gynėjų g. 14) (toliau gali būti vadinama Bendrove) eilinis visuotinis akcininkų susirinkimas. Akcininkų registravimo pradžia nuo 15:30 val.
 
Jei visuotinio akcininkų susirinkimo dieną Lietuvos Respublikos teritorijoje ar Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje galios karantino režimas ir bus draudžiami visi atvirose ir uždarose erdvėse organizuojami renginiai bei susibūrimai, visuotiniame akcininkų susirinkime bus galima dalyvauti iš anksto balsuojant raštu, užpildžius bendrąjį balsavimo biuletenį (planuojama paskelbti iki balandžio 27 d.). Bendrovė, rūpindamasi savo akcininkų ir darbuotojų sveikata, rekomenduoja pirmiausia apsvarstyti nuotolines Bendrojo balsavimo biuletenio gavimo ir išankstinio balsavimo galimybes, o į Bendrovės buveinę atvykti tik išimtiniu atveju, kai kitokios galimybės nėra.
 
Akcinės bendrovės „Invalda INVL“ bendras akcijų skaičius yra 11.918.899. Atsižvelgiant į tai, kad bendrovė yra įsigijusi savų akcijų, bendras balsų skaičius, skaičiuojant visuotinio akcininkų susirinkimo kvorumą yra 11.610.491. Bendrovės akcijų ISIN kodas – LT0000102279.
 
Susirinkimo apskaitos diena: 2020 m. balandžio 23 d. (dalyvauti ir balsuoti visuotiniame akcininkų susirinkime turi teisę tik tie asmenys, kurie bus Bendrovės akcininkai visuotinio akcininkų susirinkimo apskaitos dienos pabaigoje, arba jų įgalioti asmenys, arba asmenys, su kuriais akcininkai yra sudarę balsavimo teisės perleidimo sutartis).
 
Teisių apskaitos diena: 2020 m. gegužės 15 d. (iš visuotiniame akcininkų susirinkime priimtų sprendimų kylančiomis akcininkų turtinėmis teisėmis akcininkai naudosis proporcingai teisių apskaitos dienos pabaigoje turimam akcijų skaičiui).
 
Susirinkimo darbotvarkės klausimai:
1. Supažindinimas su akcinės bendrovės „Invalda INVL“ konsoliduotu 2019 m. metiniu pranešimu.
2. Supažindinimas su nepriklausomo auditoriaus išvada apie akcinės bendrovės „Invalda INVL“ finansines ataskaitas ir konsoliduotą metinį pranešimą.
3. Konsoliduoto ir bendrovės 2019 metų finansinių ataskaitų rinkinių tvirtinimas.
4. Sprendimas dėl akcinės bendrovės „Invalda INVL“ pelno paskirstymo.
5. Sprendimas dėl akcinės bendrovės „Invalda INVL“ savų akcijų supirkimo.
6. Sprendimas dėl akcinės bendrovės „Invalda INVL“ paprastųjų vardinių akcijų skaičiaus, dėl kurio 2020 metais darbuotojams siūloma sudaryti opcionų sutartis, bei akcijų kainos.
7. Sprendimas dėl 2017 m. „Invaldos INVL“ grupės darbuotojams suteiktų akcijų opcionų realizavimo.
8. Sprendimas dėl akcinės bendrovės „Invalda INVL“ Atlygio politikos patvirtinimo.
 
Su susirinkimo darbotvarke susijusiais dokumentais, sprendimų dėl kiekvieno darbotvarkės klausimo projektais, dokumentais, kurie turi būti pateikti visuotiniam akcininkų susirinkimui, ir kita informacija, susijusia su akcininko teisių įgyvendinimu, akcininkai gali susipažinti bendrovės interneto svetainėje www.invaldainvl.com meniu punkto skiltyje Investuotojams.
 
Atkreipiame dėmesį, kad 2020 m. balandžio 3 d. „Invalda INVL“ informavo, kad metinių finansinių ataskaitų rinkinį su auditoriaus išvada ir visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimo projektą dėl pelno (nuostolių) paskirstymo planuoja paskelbti ne vėliau negu iki balandžio 27 d.
 
Akcininkai turi teisę (i) siūlyti papildyti visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkę, su kiekvienu siūlomu papildomu klausimu pateikdami visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimo projektą arba, kai sprendimo priimti nereikia, – akcininko paaiškinimą (šią teisę turi akcininkai, kuriems priklausančios akcijos suteikia ne mažiau kaip 1/20 visų balsų). Siūlymas papildyti darbotvarkę pateikiamas raštu registruotu paštu bendrovei adresu Gynėjų g. 14, Vilnius arba įteikiant pasirašytinai bendrovės atstovui bendrovės patalpose, arba elektroniniu paštu adresu [email protected]. Darbotvarkė papildoma, jeigu siūlymas gaunamas ne vėliau kaip likus 14 dienų iki visuotinio akcininkų susirinkimo; (ii) siūlyti sprendimų projektus dėl klausimų, kurie yra įtraukti ar bus įtraukti į visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkę, bet kuriuo metu iki visuotinių akcininkų susirinkimo dienos (raštu registruotu paštu bendrovei adresu Gynėjų g. 14, Vilnius arba įteikiant pasirašytinai bendrovės atstovui bendrovės patalpose, arba elektroniniu paštu adresu [email protected]) ar raštu susirinkimo metu (šią teisę turi akcininkai, kuriems priklausančios akcijos suteikia ne mažiau kaip 1/20 visų balsų); (iii) iš anksto pateikti bendrovei klausimus, susijusius su visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkės klausimais, ne vėliau kaip likus 3 darbo dienoms iki visuotinio akcininkų susirinkimo, raštu registruotu paštu bendrovei adresu Gynėjų g. 14, Vilnius, įteikiant pasirašytinai bendrovės atstovui bendrovės patalpose, ar išsiunčiant klausimus bendrovei elektroniniu paštu adresu [email protected]. Į klausimus gautus elektroniniu paštu bendrovė pasilieka teisę atsakyti tiems akcininkams, kurių tapatybę bus galima nustatyti ir kurių užduoti klausimai yra nesusiję su bendrovės konfidencialia informacija ar komercine paslaptimi.
 
Akcininkas, dalyvaujantis visuotiniame akcininkų susirinkime ir turintis teisę balsuoti, privalo pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Kiekvienas akcininkas turi teisę įgalioti fizinį arba juridinį asmenį dalyvauti ir balsuoti jo vardu visuotiniame akcininkų susirinkime. Fizinio asmens išduotas įgaliojimas turi būti patvirtintas notaro. Visuotiniame akcininkų susirinkime įgaliotinis turi tokias pačias teises, kokias turėtų jo atstovaujamas akcininkas. Įgalioti asmenys turi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir įstatymų nustatyta tvarka patvirtintą įgaliojimą, kurį turi pateiki ne vėliau kaip iki visuotinio akcininkų susirinkimo registracijos pradžios. Užsienyje išduotas įgaliojimas turi būti išverstas į lietuvių kalbą ir legalizuotas įstatymų nustatyta tvarka. Bendrovė nenustato specialios įgaliojimo formos.
 
Akcininkas gali elektroninių ryšių priemonėmis įgalioti fizinį ar juridinį asmenį dalyvauti ir balsuoti jo vardu visuotiniame akcininkų susirinkime. Toks įgaliojimas notaro netvirtinamas. Elektroninių ryšių priemonėmis išduotą įgaliojimą akcininkas turi patvirtinti elektroniniu parašu, sukurtu saugia parašo formavimo programine įranga ir patvirtintu Lietuvos Respublikoje galiojančiu kvalifikuotu sertifikatu. Apie elektroninių ryšių priemonėmis duotą įgaliojimą akcininkas privalo pranešti bendrovei elektroniniu paštu [email protected] ne vėliau kaip paskutinę darbo dieną iki visuotinio akcininkų susirinkimo. Elektroninių ryšių priemonėmis duotas įgaliojimas ir pateiktas pranešimas turi būti rašytiniai ir gali būti pateikiami bendrovei elektroninių ryšių priemonėmis, jeigu užtikrinamas perduodamos informacijos saugumas ir galima nustatyti akcininko tapatybę.
 
Bendrovė nesudaro galimybės dalyvauti ir balsuoti susirinkime elektroninių ryšių priemonėmis. Akcininkas arba jo įgaliotinis gali balsuoti raštu užpildydamas bendrąjį balsavimo biuletenį ir pasirašydamas kvalifikuotu elektroniniu parašu, tokiu atveju reikalavimas pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą netaikomas. Bendrojo balsavimo biuletenio forma bus pateikta ne vėliau kaip 2020 m. balandžio 27d.  bendrovės interneto svetainėje www.invaldainvl.com meniu punkto skiltyje Investuotojams.
 
Jeigu akcininkas reikalauja, bendrovė neatlygintinai išsiunčia bendrąjį balsavimo biuletenį registruotu ar paprastuoju paštu. Užpildytas bendrasis balsavimo biuletenis turi būti pasirašytas akcininko arba jo įgalioto asmens. Užpildytas ir akcininko arba kito asmens, turinčio teisę balsuoti, pasirašytas bendrasis balsavimo biuletenis ir teisę balsuoti patvirtinantis dokumentas turi būti pateikiami bendrovei raštu ne vėliau kaip iki susirinkimo pradžios, juos siunčiant registruotu paštu adresu Gynėjų g. 14, LT-01109 Vilnius, arba pristatant bendrovei pasirašytinai darbo dienomis į bendrovės buveinę aukščiau nurodytu adresu (karantino laikotarpiu bendrasis balsavimo biuletenis galės būti pristatytas į Bendrovės buveinę tik iš anksto susitarus)  Akcininkai taip pat balsuoti gali pasirašydami balsavimo biuletenį elektroniniu parašu ir atsiųsdami Bendrovei el.paštu. Tinkamai užpildytą ir kvalifikuotu elektroniniu parašu pasirašytą balsavimo raštu biuletenį galima siųsti bendrovei el. paštu [email protected] iki visuotinio akcininkų susirinkimo pradžios.
 
Asmuo, įgaliotas suteikti papildomą informaciją:
AB „Invalda INVL“ prezidentas Darius Šulnis
El.paštas [email protected]