INVL Logo

„INVL Tvaraus miško ir žemės ūkio paskirties žemės fondui II“ veiklos plėtrai „Luminor“ suteikia 8,2 mln. eurų paskolą

Į mišką ir žemę Vidurio ir Rytų Europoje investuojančio „INVL Tvaraus miško ir žemės ūkio paskirties žemės fondo II“ (TMŽF II) veiklos plėtrai suteikiama 8,2 mln. eurų 5-erių metų paskola. Tokią sutartį pasirašė Luminor Bank AS ir TMŽF II netiesiogiai priklausančios įmonės.

„Vertiname partnerystę su „Luminor“, vienu pirmaujančių bankų Baltijos šalyse, turinčiu gilų žemės ūkio sektoriaus suvokimą. Fondo veiklą pradėjome nuo sėkmingų aukščiausios kokybės žemės ūkio paskirties žemės bei miško įsigijimų, o suteiktos paskolos lėšas naudosime tolimesnėms fondo investicijoms. Aktyviai tęsime veiklą Baltijos šalyse ir plėsime turimą portfelį Rytų ES šalyse, kaip numatyta fondo strategijoje“, – sakė TMŽF II partneris Martynas Samulionis.

M. Samulionis teigia, kad fondo veikloje taiko ilgalaikius, tvarios žemdirbystės bei miškininkystės standartus ir atkreipia dėmesį, kad TMŽF fondo trukmė neribota, todėl tai leis įsigytą turtą laikyti itin ilgai ir efektyviai valdyti patikėtas fondo investicijas.

„Specializuotas fondas, kurio strategijoje aiškiai apibrėžiami tvarumo reikalavimai, demonstruoja visos Lietuvos privataus kapitalo rinkos brandą ir profesionalumą. Fondo pasirinktos sritys reikalauja išmanymo, tačiau yra perspektyvios ir imlios investicijoms, o palyginti plati investavimo geografija leidžia spręsti pavienių rinkų ribotumo problemas. Esu tikras, kad fondo plėtra bus sparti, tad išties bus įdomu ją stebėti“, – pažymėjo „Luminor“ verslo bankininkystės vadovas Jonas Urbonas.
 
Apie „INVL Tvaraus miško ir žemės ūkio paskirties žemės fondą II“ (TMŽF II)
2020 metų II pusėje įsteigtas fondas valdomas ir administruojamas vieno didžiausių fondų paslaugų teikėjų Europoje „Apex Group“. Fondas investuoja į tvariai plėtojamą mišką bei žemės ūkio paskirties žemę Baltijos jūros regione bei Vidurio ir Rytų Europoje ir yra skirtas instituciniams ir privatiems investuotojams iš ES šalių. Fondas veikia pagal Liuksemburgo Didžiosios Hercogystės įstatymus, o atskirose šalyse investuoja pagal tų šalių nustatytus reguliacinius apribojimus.

Apie „Luminor“
„Luminor“ yra trečias pagal dydį finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje, 2020 m. gruodžio 31 d. turėjęs 16,1 proc. indėlių ir 17,2 proc. paskolų rinkos dalį. Daugiau nei 2300 „Luminor“ darbuotojų aptarnauja 900 000 klientų. 1 lygio kapitalo pakankamumo (CET1) koeficientas yra 22,4 proc., o akcinis kapitalas sudaro 1,7 mlrd. eurų.