INVL Logo

„INVL Baltic Sea Growth Fund“ valdoma „Eco Baltia“ siekia įsigyti kontrolinį „Ecoservice“ akcijų paketą

Didžiausia aplinkos ir atliekų tvarkymo grupė Baltijos regione „Eco Baltia“, valdoma privataus kapitalo fondo „INVL Baltic Sea Growth Fund“ ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB), pasirašė sutartį dėl 85 proc. pirmaujančios Lietuvos ekologinių sprendimų bendrovės „Ecoservice“ akcijų įsigijimo.
 
„Ecoservice” akcijų įsigijimas iš „Baltcap Private Equity Fund II“ bus užbaigtas gavus Lietuvos Konkurencijos tarybos leidimą.
 
„Ecoservice” grupei priklauso kelios įmonės, užsiimančios komunalinių ir statybinių atliekų surinkimu, perdirbimu bei teikianti kitas aplinkos tvarkymo paslaugas. „Ecoservice“ grupėje dirba apie 900 darbuotojų, jos apyvarta pernai siekė 35 mln. eurų.
 
„Šis sandoris sustiprina „Eco Baltia“, kaip didžiausios aplinkos tvarkymo grupės Baltijos šalyse pozicijas, taip pat leidžia įžengti į naują Lietuvos rinką. Po sandorio mūsų bendros pajamos išaugs daugiau kaip 50 proc. iki daugiau nei 100 mln. eurų. Susijungimas su „Ecoservice“ leis mums siūlyti naujas paslaugas klientams tiek Latvijoje, tiek Lietuvoje. Augant žiedinės ekonomikos svarbai Baltijos šalyse, „Eco Baltia“ yra pasirengusi atversti naują grupės augimo puslapį“,  – sakė Latvijoje įsikūrusios „Eco Baltia“ valdybos pirmininkas Maris Simanovičs.
 
„INVL Baltic Sea Growth Fund“ į „Eco Baltia“ investavo 2020 metais ir mes siekiame reikšmingai išauginti kompaniją tiek organiškai, tiek per įsigijimus, koncentruojantis į du segmentus – PET plastiko perdirbimą ir aplinkos tvarkymą. „Ecoservice“ sandoris yra reikšmingas žingsnis, leidžiantis pasiekti užsibrėžtus tikslus“,  – sakė „INVL Baltic Sea Growth Fund“ partneris bei „Eco Baltia“ stebėtojų tarybos pirmininkas Vytautas Plunksnis.
 
„Baltcap“ užnugaris leido mums išplėsti „Ecoservice“ veiklą nuo 14 iki 25 savivaldybių ir beveik padvigubinti tvarkomą atliekų kiekį bei per pastaruosius septynerius metus padvigubinti darbuotojų skaičių. Mes sieksime toliau plėsti savo paslaugų spektrą ir kartu su „Eco Baltia“ prisidėti prie žiedinės ekonomikos kūrimo“, – sakė „Ecoservice“ generalinis direktorius ir bendrasavininkis Saulius Budrevičius.
 
„Baltcap“ fondo partneris Šarūnas Alekna teigė, jog „Baltcap“ valdymo laikotarpiu „Ecoservice“ sustiprino savo pozicijas kaip pirmaujantis ir moderniausias aplinkos tvarkymo paslaugų teikėjas Lietuvoje. „Mums buvo garbė dirbti su „Ecoservice“ vadovų komanda ir prisidėti prie augimo istorijos. Mums svarbu, kad naujasis savininkas turi didelę patirtį sektoriuje, todėl laukiame tolimesnio bendrovės augimo“, – sakė Š. Alekna.
 
„Eco Baltia“ pajamos 2020 metais išaugo 6,1% iki 75 mln. eurų. „Eco Baltia“ siūlo platų aplinkos tvarkymo paslaugų spektrą – nuo surinkimo iki rūšiavimo ir logistikos bei antrinių žaliavų prekybos ir perdirbimo. Latvijoje įsikūrusioje grupėje dirba apie 900 žmonių, didžiausios jos valdomos įmonės yra „PET Baltija“, „Eco Baltia Vide“, „Latvijas Zalais punkts“ ir „Nordic plast“.
 
„Eco Baltia“ akcininkai yra „INVL Baltic Sea Growth Fund“ (52.81%), ERPB (30.51%) ir bendrovės vadovybė (16.68%).

Apie „INVL Baltic Sea Growth Fund“
(https://bsgf.invl.com/fund-overview/)
 
165 mln. eurų dydžio fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ yra vienas iš didžiausių privataus kapitalo investicinių fondų Baltijos šalyse, kurio pagrindinis investuotojas yra Europos investicijų fondas (EIF).
EIF, kuris yra Europos investicijų banko dalis, įsipareigojo investuoti 30 mln. eurų, o šias investicijas remia Europos strateginių investicijų fondas, kuris yra Investicijų plano Europai arba Junkerio plano pagrindinė dalis. EIF taip pat įsipareigojo skirti išteklių iš Baltijos inovacijų fondo, „fondų fondo“ iniciatyvos, sukurtos bendradarbiaujant su Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybėmis. Iniciatyva siekiama padidinti kapitalo investicijas į Baltijos šalių mažas ir vidutines įmones, turinčias didelį augimo potencialą.
Fondas siekia suformuoti diversifikuotą portfelį, orientuodamasis į daugumos arba reikšmingos mažumos paketus ir investuodamas 10-30 mln. eurų į bendroves, turinčias didelį augimo potencialą bei gebančias veikti augančios pasaulinės konkurencijos sąlygomis.
 
Fondas orientuojasi į investicijas Baltijos šalyse ir tokiuose kaimyniniuose regionuose kaip Lenkija, Skandinavija ir Vidurio Europa. Fondas jau yra investavęs į keturias bendroves, veikiančias sveikatos priežiūros, inžinerinių paslaugų ir aplinkos tvarkymo srityse.
 
Fondą valdo viena pirmaujančių turto valdymo bendrovių Lietuvoje „INVL Asset Management“, kuri priklauso „Invaldos INVL“ grupei.
 
Apie „INVL Asset Management“
(https://www.invl.com)
 
„INVL Asset Management“ priklauso „Invaldai INVL“, vienai didžiausių turto valdymo grupių Baltijos šalyse. Šios grupės įmonės valdo pensijų ir investicinius fondus, alternatyvias investicijas, privataus kapitalo turtą, individualius portfelius bei kitas finansines priemones.
 
Grupės bendrovėms daugiau kaip 240 tūkstančių klientų Lietuvoje ir Latvijoje bei tarptautiniai investuotojai patikėjo valdyti virš 1,2 mlrd. eurų vertės turto. Nuo 1991 m. veikianti „Invalda INVL“ sukaupė 30 metų svarią patirtį valdydama privataus kapitalo turtą ir kurdama savo sričių pirmaujančius rinkos žaidėjus Baltijos šalyse ir Vidurio bei Rytų Europos regione.