INVL Logo

„Invalda INVL“ realizuodama grupės darbuotojams suteiktus opcionus padidino kapitalą

„Invalda INVL“, siekdama realizuoti grupės darbuotojams suteiktus opcionus, išleido 59 674 paprastąsias vardines bendrovės akcijas taip padidindama savo įstatinį kapitalą iki 3,47 mln. eurų.

Naujai išleistas akcijas pasirašė „Invaldos INVL“ grupės darbuotojai realizuodami 2018 m. jiems suteiktus opcionus. Už akcijas darbuotojai sumokėjo po 0,2 euro, nes iki opcionų realizavimo bendrovė išmokėjo 0,80 euro dividendų akcijai. Planuojama, kad per 5 darbo dienas akcijos bus įskaitytos į „Invaldos INVL“ grupės darbuotojų asmenines vertybinių popierių sąskaitas.

„Džiaugiamės darbuotojams suteikdami galimybę tapti bendrovės akcininkais ir gauti bendru darbu sukuriamos vertės dalį. Tikime, kad turto valdymo verslas remiasi komandos gebėjimais bei motyvacija užsibrėžti ilgalaikius tikslus ir juos įgyvendinti, todėl „Invalda INVL“ grupėje įvairias darbuotojų motyvavimo akcijų opcionais programas taikome jau daugelį metų“, – sako „Invaldos INVL“ prezidentas Darius Šulnis.

Šiais metais taip pat sudarytos naujos opcionų sutartys dėl 65 287 paprastųjų vardinių akcinės bendrovės „Invalda INVL“ akcijųsu įmonių, kurių daugiau kaip 50 proc. akcijų priklauso „Invalda INVL“, darbuotojais. Šiemet sudaromų opcionų sutarčių pagrindu 2024 metais darbuotojai turės teisę įsigyti 0,29 eurų nominalios vertės akcinės bendrovės „Invalda INVL“ akcijų, už kiekvieną įsigyjamą akciją sumokant 1 euro kainą.

Iš viso nuo 2016 m., su šiemet pasirašytomis sutartims, darbuotojai yra sudarę akcijų opcionų sutarčių dėl 646 062 „Invaldos INVL“ akcijų, iš kurių jau įsigijo 191 447 vienetus akcijų.

„Invalda INVL“ yra pirmaujanti turto valdymo grupė, atvira, auganti, investuojanti ir savo veikla kurianti gerovę žmonėms. Grupės įmonės, veikiančios Lietuvoje ir Latvijoje, teikia paslaugas daugiau kaip 240 tūkstančių individualių ir institucinių regiono ir tarptautinių klientų, patikėjusių „Invaldos INVL“ grupei valdyti 1,3 mlrd. eurų skirtingose turto klasėse, tokiose kaip pensijų ir investiciniai fondai, individualūs portfeliai, privataus kapitalo ir kitos alternatyvios investicijos.

„Invaldos INVL“ akcijomis „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržoje prekiaujama nuo 1995 metų.