INVL Logo

Į mišką ir žemę investuojantis INVL fondas pasiekė 51 mln. eurų dydį

Prieš mažiau nei metus įkurtas į mišką ir žemę Baltijos jūros regione bei Vidurio ir Rytų Europoje investuojantis fondas „INVL Sustainable Timberland and Farmland Fund II“ (STAFF II) antrojo platinimo metu pritraukė 18,5 mln. eurų ir pasiekė 51 mln. eurų dydį.
 
„Toks investuotojų susidomėjimas bei pasitikėjimas, be abejonės, mums yra ir didelis įvertinimas. Jau antrojo platinimo metu viršijome pusę numatyto 100 mln. eurų tikslinio fondo dydžio. Dabar esame sėkmingai investavę į Lietuvos bei Latvijos rinkas, o su naujomis investuotojų mums patikėtomis lėšomis dar sparčiau galėsime plėsti savo veiklą tiek Baltijos šalyse, tiek ir Vidurio ir Rytų Europoje“, – sakė fondo vadovaujantysis partneris Martynas Samulionis.
 
Šis fondas yra 2017 metais startavusio „INVL Baltijos miškų fondo I“ tęsinys, tik universalesnis ir gerokai platesnės geografijos. Kuriama ilgalaikė vertė savo investuotojams konsoliduojant aukščiausios kokybės miškų ir žemių portfelius. Fondo veikloje daug dėmesio skiriama tvariam miškų bei dirbamos žemės valdymui, atsižvelgiant ne tik į gamtos tausojimą, bet ir socialinę atsakomybę. Fondo veikla remiasi tvarios miškininkystės standartais, o žemės ūkio paskirties žemės plotuose diegiami tvaraus ūkininkavimo principai.
 
„Investuotojams vis labiau rūpi, kad jų investicijos ne tik neštų finansinę grąžą, bet ir būtų tvarios, todėl jie vis labiau domisi investicijomis, paremtomis aplinkos apsaugos, socialiniais ir tvaraus valdymo kriterijais. Siekiame tapti vienu lyderiaujančių ir patikimiausių Centrinės bei Rytų Europos fondų, veikiančių tvarių alternatyviųjų investicijų srityje ir kurti ilgalaikę naudą ne tik investuotojams, bet ir gamtai bei suteikti galimybę investuotojams prisidėti prie gamtos išsaugojimo ateities kartoms“, – sakė M. Samulionis.
 
Pirmojo platinimo metu į fondą buvo pritraukta 32,45 mln. eurų investuotojų lėšų.  
 
Apie „INVL Sustainable Timberland and Farmland Fund II“ (STAFF II)
2020 metų II pusėje įsteigtas fondas administruojamas vieno didžiausių fondų paslaugų teikėjų Europoje „Apex Group“. Fondas investuoja į tvariai plėtojamą mišką bei žemės ūkio paskirties žemę Baltijos jūros regione bei Vidurio ir Rytų Europoje ir yra skirtas instituciniams ir privatiems investuotojams iš ES šalių. Fondas veikia pagal Liuksemburgo Didžiosios Hercogystės įstatymus, o atskirose šalyse investuoja pagal tų šalių nustatytus reguliacinius apribojimus.
 
Asmuo, įgaliotas suteikti papildomą informaciją:
Martynas Samulionis
Fondo „INVL Sustainable Timberland and Farmland Fund II“ vadovaujantysis partneris
El. paštas [email protected]