AB „Vilniaus baldai“: 2011 m. dividendų mokėjimo tvarka

2012 m. balandžio 27 d. įvykęs eilinis visuotinis AB „Vilniaus baldai“ (įmonės kodas 121922783, buveinės adresas Vilniaus m. sav., Vilniaus m., LT-03154, Savanorių pr. 178B) akcininkų susirinkimas nusprendė skirti 10 litų dividendų vienai akcijai.

Dividendus gaus tie asmenys, kurie dešimtos darbo dienos po sprendimą dėl dividendų mokėjimo priėmusio visuotinio akcininkų susirinkimo pabaigoje, t. y. 2012 m. gegužės 14 d. buvo AB „Vilniaus baldai“ akcininkai.

Nuo 2012 m. gegužės 23 d. dividendai bus mokami tokia tvarka:

– akcininkams, kurių AB „Vilniaus baldai“ akcijų apskaita yra tvarkoma finansų maklerio įmonėse ar kredito įstaigų padaliniuose, teikiančiuose vertybinių popierių apskaitos paslaugas, dividendų suma, atskaičius gyventojų pajamų mokestį arba pelno mokestį pagal Lietuvos Respublikos įstatymus, bus pervesta į akcininko sąskaitą atitinkamoje finansų maklerio įmonėje ar kredito įstaigoje;

– akcininkams, kurių AB „Vilniaus baldai“ akcijų apskaita pagal Bendrovės įgaliojimą yra tvarkoma AB FMĮ „Finasta“, dividendų suma, atskaičius gyventojų pajamų mokestį arba pelno mokestį pagal Lietuvos Respublikos įstatymus, bus pervesta į akcininko nurodytą sąskaitą Lietuvos komerciniame banke (prašymus dėl dividendų pervedimo į akcininko nurodytą sąskaitą galima pateikti klientų aptarnavimo padalinyje Maironio g. 11, Vilnius).

2011 m. dividendų apmokestinimo tvarka

– Lietuvos Respublikos rezidentams fiziniams asmenims ir užsienio šalių rezidentams fiziniams asmenims taikant 20 proc. gyventojų pajamų mokesčio tarifą;

– Lietuvos Respublikos rezidentams juridiniams asmenims ir užsienio šalių rezidentams juridiniams asmenims taikant 15 proc. pelno mokesčio tarifą, jeigu kitaip nenumato įstatymai.

Užsienio šalių, su kuriomis Lietuvos Respublika yra sudariusi tarptautines dvigubo apmokestinimo išvengimo sutartis, rezidentai gali pasinaudoti tokiose sutartyse numatytomis lengvatomis ir pateikti Užsienio valstybės rezidento prašymo sumažinti išskaičiuojamą mokestį formą FR0021 (DAS-1) iki 2012 m. gegužės 18 d.

Informacija teikiama AB FMĮ „Finasta“ tel. 1813.

Kontaktinis asmuo:
Vyriausioji finansininkė