AB „Vilniaus baldai“ 2012 m. sausio – gruodžio mėn. pardavimai ir veiklos rezultatas

Investicijų bendrovės „Invalda“ valdomos AB „Vilniaus baldai“ pardavimai 2012 metais siekė 230,141 mln. litų arba 3,5 proc. mažiau nei 2011 metais (238,368 mln. litų). Pelnas prieš palūkanas, mokesčius, amortizaciją ir nusidėvėjimą (EBITDA) buvo 34,780 mln. (2011 – ais metais 36,103 mln. litų). Eliminavus vienkartinių sąnaudų įtaką per 2012 m. EBITDA sudarė 37,780 mln. litų ir 2,4 proc. viršijo 2011 metų to paties laikotarpio pelną prieš palūkanas, mokesčius, amortizaciją ir nusidėvėjimą (36,898 mln. litų). Bendrovė 2012 metais uždirbo 26,835 mln. litų grynojo pelno (2011 – ais metais 26,811 mln. litų).

2012 metais žaliavų rinka išliko stabili, o gamybos proceso tobulinimo dėka pavyko efektyviau naudoti žaliavas ir padidinti bendrąjį pelningumą 1 proc., taip pat sumažinti gamybos sąnaudas net išaugus darbo sąnaudoms. Vidutinis priskaičiuotas darbo užmokestis 2012 metais buvo 7 proc. didesnis, nei 2011 metais, o darbo našumas išaugo beveik 14 procentų.

Mažesnius pardavimus lėmė 2012 metų ketvirtame ketvirtyje prasidėję gaminamos produkcijos asortimento pokyčiai. Per 2012 m. ketvirtą – 2013 metų pirmą ir antrą ketvirčius bendrovėje keisis apie 50 proc. gaminamos produkcijos asortimento. Įmonė nebegamins ilgą laiką asortimente buvusių įvairių konstrukcijų lentynų, tačiau bus pradėti gaminti vaikų kambario baldai, rašomieji stalai bei kiti nauji gaminiai. Nauji gaminiai yra sudėtingesni, reikalaujantys sudėtingesnių gamybos technologijų ir kuriantys didesnę pridėtinę vertę, o tai yra aukštas „Vilniaus baldų“ konkurencingumo įvertinimas.

Kad galėtų gaminti naujus gaminius ir užtikrintų reikalingas apimtis Bendrovėje pradėta pertvarka: montuojami nauji įrenginiai, diegiamos pažangios technologijos, o planuojamos investicijos į technologinius įrengimus per 2012 – 2013 metus sudarys apie 27 mln. litų. Dėl minėtų pokyčių keisis ir darbo organizavimas: 2013 m. antrąjį ir trečiąjį ketvirčius Bendrovė gamybą koncentruos pagrindinėje gamykloje didindama darbo pamainų skaičių (antroji gamyklą bus techniškai pertvarkoma, ko negalima būtų padaryti vykstant gamybai). AB „Vilniau baldai“ įprastiniu režimu planuoja pradėti dirbti nuo 2013 m. rugsėjo mėn.

Dėl minėtų pokyčių 2013 m. Bendrovė neprognozuoja pasiekti 2012 m. pardavimų, tačiau tikisi dirbti pelningai ir išsaugoti visas darbo vietas.

AB „Vilniaus baldai“ eksportuoja visą produkciją, kurią nuperka Švedijos koncernas „Ikea“.

Kontrolinį AB „Vilniaus baldai“ akcijų paketą valdo investicijų bendrovė „Invalda“. AB „Vilniaus baldai“ akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Vilnius biržos oficialiajame sąraše.

AB „Vilniaus baldai“ 2012 m. spalio – gruodžio mėn. pardavimai sudarė 51 000 tūkst. LT (14 771 tūkst. EUR), praėjusių metų to paties laikotarpio – 58 941 tūkst. LT (17 070 tūkst. EUR).

AB „Vilniaus baldai“ 2012 m. spalio – gruodžio mėn. grynasis pelnas siekė 7 286 tūkst. LT (2 110 tūkst. EUR), praėjusių metų to paties laikotarpio – 5 895 tūkst. LT (1 707 tūkst. EUR). Pelnas, neišskaičiavus mokesčių, palūkanų ir nusidėvėjimo, (EBITDA) siekė 7 884 tūkst. LT (2 283 tūkst. EUR), prieš metus buvo  7 783 tūkst. LT (2 254 tūkst. EUR).

AB „Vilniaus baldai“ 2012 m. sausio – gruodžio mėn. pardavimai sudarė 230 141 tūkst. LT (66 653 tūkst. EUR), praėjusių metų to paties laikotarpio – 238 368 tūkst. LT (69 036 tūkst. EUR).

AB „Vilniaus baldai“ 2012 m. sausio – gruodžio mėn. grynasis pelnas siekė 26 835 tūkst. LT (7 772 tūkst. EUR), praėjusių metų to paties laikotarpio – 26 811 tūkst. LT (7 765 tūkst. EUR). Pelnas, neišskaičiavus mokesčių, palūkanų ir nusidėvėjimo, (EBITDA) siekė 34 780 tūkst. LT (10 073 tūkst. EUR), prieš metus buvo 36 103 tūkst. LT (10 456 tūkst. EUR).

Pateikiama AB „Vilniaus baldai“ 2012 metų dvylikos mėnesių tarpinė informacija.

Pridedama:

1. Atsakingų asmenų patvirtinimas;

2. Neaudituotas sutrumpintų tarpinių konsoliduotų finansinių ataskaitų rinkinys už 2012 m. dvylika mėnesių;

Kontaktinis asmuo:
Vyr. finansininkė