Į mišką ir žemę investuojantis INVL fondas papildomai pritraukė 9,4 mln. eurų

Pirmaujančios  Baltijos šalyse investicijų valdymo ir gyvybės draudimo grupės INVL į mišką ir žemę investuojantis fondas „INVL Sustainable Timberland and Farmland Fund II“ (STAFF II) iš investuotojų papildomai pritraukė 9,4 mln. eurų įsipareigojimų ir pasiekė 90,7 mln. eurų dydį.

STAFF II tikslinis dydis yra 100 mln. eurų. Šiuo metu fondas valdo 17 tūkst. hektarų miškų ir žemės.

„Investuotojų pasitikėjimas mūsų fondu atveria daugiau galimybių plėtrai ir ilgalaikės vertės investuotojams kūrimui. Šiuo metu investuotojų lėšas esame įdarbinę Lietuvos, Latvijos ir Rumunijos rinkose, toliau aktyviai dairomės ir kitų įsigijimų Vidurio bei Rytų Europos valstybėse“, – sako STAFF II  vadovaujantysis partneris Martynas Samulionis.

STAFF II investuoja į tvariai plėtojamą mišką ir žemės ūkio paskirties žemę Baltijos jūros regione bei Vidurio ir Rytų Europos šalyse ir yra skirtas instituciniams bei privatiems investuotojams iš Europos Sąjungos (ES) šalių. Fondo veikloje laikomasi pasaulinės tvaraus valdymo praktikos ir, konsoliduojant aukščiausios kokybės miškų ir žemių valdas, itin daug dėmesio skiriama tvariam miškų ir dirbamos žemės valdymui bei socialinei atsakomybei. STAFF II  investuoja tose ES šalyse, kuriose yra patraukli investicinė grąža ir stabili reguliacinė aplinka.

Fondą administruoja vienas didžiausių fondų paslaugų teikėjų Europoje „Apex Group“. STAFF II veikia pagal Liuksemburgo Didžiosios Hercogystės įstatymus, o atskirose šalyse investuoja pagal tų šalių nustatytus reguliacinius apribojimus.