“Invaldos” įmonių grupei priklausanti “Kelesta” perka “Kauno tiltus”

„Invaldos“ įmonių grupei priklausanti UAB „Kelesta“ perka kelių tiesimo ir tiltų statybos verslu užsiimančią bendrovę AB „Kauno tiltai“.

“Kelesta” pasirašė sutartį dėl kontrolinio bendrovės “Kauno tiltai” akcijų paketo pirkimo.

Pasak „Invaldos“ valdybos pirmininko Alvydo Banio, kelių statybos rinka Lietuvoje vertinama kaip itin patraukli investicijoms.

Šių metų “Kauno tiltų” grupės pardavimai sieks 150 mln. litų. Bendrovei priklauso Kėdainiuose veikianti UAB “Automobilių keliai” ir Tauragės UAB “Taurakelis”. “Kauno tiltuose” dirba virš 600 darbuotojų.

A. Banys sakė, kad “Kelesta” jau kreipėsi į Konkurencijos tarnybą dėl leidimo vykdyti koncentraciją ir įsigyti iki 100 proc. “Kauno tiltų” akcijų.

„Invaldos“ įmonių grupei priklauso virš 50 bendrovių: didžiausia Lietuvos farmacijos bendrovė „Sanitas“, finansų maklerio įmonė „Finasta“, baldų gamybos įmonė „Vilniaus baldai“, IBC verslo centras, viešbutis „Holiday Inn“, nekilnojamojo turto bendrovė „Invalda Real Estate“ ir kitos sėkmingai įvairiuose sektoriuose dirbančios įmonės.