"Invaldos nekilnojamojo turto fondas" neatsisako planų ateityje pritraukti investuotojų

Vakar 17 val. baigėsi paraiškų teikimo terminas, norintiems įsigyti “Invaldos nekilnojamojo turto fondo” paprastųjų vardinių akcijų. Siekiant pradėti prekiauti Vilniaus vertybinių popierių biržos Einamajame prekybos sąraše, INTF akcininkai planavo per pirminį viešąjį siūlymą (IPO) parduoti iki 49 proc. akcijų. Pirminis viešasis akcijų siūlymas neįvyko.

Finansų maklerio įmonės  “Finasta” projektų vadovė Vitalija Kvedaraitė sako, kad dalis investuotojų, matydami paskutiniosiomis savaitėmis sudėtingai besiklostančią situaciją regiono vertybinių popierių rinkoje, nusprendė atsitraukti ir, anksčiau deklaravę susidomėjimą fondo akcijomis, paraiškų nepateikė. Pasak V.Kvedaraitės, tokie investuotojų sprendimai lėmė, kad “Invaldos nekilnojamojo turto fondo” akcijų paklausa nebuvo didelė ir pirminis viešasis akcijų siūlymas neįvyko.

“Invaldos nekilnojamojo turto fondo” direktorius Vytautas Bučas teigia, kad bendrovė neatsisako planų pakartoti viešojo pirminio akcijų platinimo procesą ir tikisi sėkmingai pritraukti investuotojų. “Bendrovės planai kotiruotis biržoje yra ilgalaikiai, tad šį pavasarį susiklosčiusi nepalanki situacija rinkose tik šiek tiek atitolins mūsų INTF viešą akcijų kotiravimą”,- teigė V.Bučas.

Nuo gegužės 10 dienos iki platinimo pabaigos 3 Baltijos šalių vertybinių popierių rinkų indekso Baltix vertė krito 8,2 procento, 15 Europos sąjungos valstybių indeksas EUE15P ir Vengrijos BUX indeksas krito net po 16,2 proc, o Lenkijos WIG20 prarado 15 proc. vertės.

Šiuo metu INTF valdomo nekilnojamojo turto vertė siekia apie 160 mln. litų. Bendrovė planuoja šių metų birželio mėnesį INTF nuosavybėn perimti „Lietuvos telekomo“ pastatus, tuomet valdomo turto vertė išaugs iki maždaug 230 mln. litų.

Didžiausi “Invaldos nekilnojamojo turto fondo” akcininkai lieka nepakitę: 56,21 proc. Akcijų valdo „Invalda“, 43,79 proc.- bendrovė „Nenuorama“.

INTF pajamos 2005 metais pagal tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus siekė 7,85 mln. litų – tai 35 proc. daugiau nei 2004-aisiais (5,83 mln. litų). Pernai INTF uždirbo 2,85 mln. litų grynojo pelno, 2004-aisiais jis siekė 2,42 mln. litų.

INTF per pirmąjį šių metų ketvirtį uždirbo 0,23 mln. litų grynojo pelno ir gavo 3,1 mln. litų pajamų.

2005-ųjų pabaigoje INTF su „Lietuvos telekomu” pasirašė sutartis dėl aštuonių nekilnojamojo turto objektų įsigijimo Vilniuje, kurių bendras plotas sudaro apie 40 tūkst. kv. metrų, o bendra sandorių suma – 72,2 mln. litų. Tų pačių metų gruodį INTF taip pat įsigijo sandėliavimo ir logistikos centrus Vilkpėdės g., Vilniuje bei Ateities pl., Kaune. Šiuo metu INTF valdo IBC logistikos centrus Vilniuje ir Kaune, A ir B klasės biurus Vilniuje ir kitus objektus.