„INVL Baltic Real Estate“ per devynis mėnesius uždirbo 2,1 mln. eurų grynojo pelno

Investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovė „INVL Baltic Real Estate“ per devynis šių metų mėnesius uždirbo 2,1 mln. eurų konsoliduoto grynojo pelno – 84 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, kai buvo gauta 1,14 mln. eurų grynojo pelno. Šių metų rezultatui teigiamos įtakos turėjo 1,7 mln. eurų turimo nekilnojamojo turto vertės perkainavimas antrąjį metų ketvirtį.

Bendrovės konsoliduoto nuosavo kapitalo vertė šių metų rugsėjo pabaigoje buvo 21,42 mln. eurų. Šis rodiklis akcijai siekė 2,66 euro ir per metus išaugo 24 proc. (įvertinus ir išmokėtus dividendus).

„INVL Baltic Real Estate“ valdomi objektai ir toliau išlaikė aukštą patalpų užimtumo lygį bei augino nuomos pajamas. Bendrovės konsoliduotos pajamos lyginamuoju laikotarpiu augo 30 proc. iki 2,55 mln. eurų, iš jų konsoliduotos nuomos pajamos iš nuosavų objektų padidėjo 14 proc. iki 1,44  mln. eurų. „INVL Baltic Real Estate“ konsoliduotos grynosios nuomos pajamos (angl. net operating income) iš nuosavų objektų per tris 2022 metų ketvirčius siekė 1,44 mln. eurų ir buvo 22 proc. didesnės nei atitinkamu laikotarpiu praėjusiais metais (1,18 mln. eurų).

Didžiausio „INVL Baltic Real Esate“ valdomo objekto – biurų pastato sostinės senamiestyje, Palangos g. 4, kuriame įsikūrusi bendrovės valdoma bendradarbystės erdvė „Talent Garden Vilnius“, pajamos per tris šių metų ketvirčius sudarė 1,69 mln. eurų – 35 proc. daugiau nei atitinkamu laikotarpiu 2021 metais. „Žygio verslo centro“  pajamos lyginamuoju laikotarpiu augo 49 proc. iki 0,35 mln. eurų. Abiejų nekilnojamojo turto objektų užimtumas 2022-ųjų rugsėjo pabaigoje siekė 91-100 proc.

„INVL Baltic Real Esate“ valdomo investicinio turto vertė šių metų rugsėjo pabaigoje sudarė 33,94 mln. eurų ir buvo 25 proc. didesnė nei prieš metus (27,1 mln. eurų).

„Nuo metų pradžios reikšmingai pasistūmėjome sostinės Palangos ir Vilniaus gatvių sankirtoje esančių pastatų rekonstrukcijos projektavime. Metų pradžioje visuomenei pristatėme projekto rekonstrukcijos projektinius pasiūlymus, kuriuos vėliau patvirtino Vilniaus miesto savivaldybė ir išdavė pastatų rekonstrukcijos projektavimo sąlygas. Šiuo metu kartu su projektavimo įmone „Viltekta“ rengiame pastatų rekonstrukcijos techninį projektą“, – sako „INVL Baltic Real Estate“ valdančios bendrovės „INVL Asset Management“ nekilnojamojo turto fondo valdytojas Vytautas Bakšinskas.

Pasak jo, vystant Vilniaus g. 37 esantį objektą taip pat pavyko pasiekti numatytus tikslus. Užbaigti šio išskirtinio saugomame Vilniaus senamiestyje esančio pastato tyrimai, pakoreguotos objekto vertingosios savybės ir pradėti rengti pastato rekonstrukcijos ir tvarkybos projektai.

„Šio pastato tyrimų metu buvo rasti vertingi sienų ir lubų piešiniai, todėl dar vasaros pabaigoje pradėjome piešinių konservavimo darbus. Planuojame dar šių metų pabaigoje visuomenei pristatyti pastato, kuriam galioja griežti paveldosaugos reikalavimai, rekonstrukcijos projektinius pasiūlymus“, – teigia V. Bakšinskas.

Šių metų liepos pradžioje „INVL Baltic Real Estate“ valdoma įmonė „Dommo Grupa“, šalia Rygos plėtojanti 58 hektarų (ha) logistikos ir industrijos parką „Dommo Logistics and Industrial Park“, už 0,4 mln. eurų pardavė 3,4 ha žemės sklypą. Industrinis parkas Latvijoje yra patrauklus tiems, kurie dairosi „built-to-suit“ sprendimų (kai nekilnojamojo turto vystytojas pastato objektą klientui pagal ilgalaikės nuomos sutartį)  ir žemės sklypų su jau sukurta infrastruktūra bei patvirtintu detaliu planu įvairios apimties ir formato komercinės paskirties nekilnojamojo turto projektams vystyti.

Apie „INVL Baltic Real Estate“

„INVL Baltic Real Estate“ valdo nekilnojamąjį turtą Vilniuje ir Rygoje: biurų pastatus Senamiestyje Vilniaus gatvėje, Šiaurės miestelyje, taip pat 55 ha logistikos ir industrijos parką „Dommo Logistics and Industrial Park“ šalia greitkelio A8  ir Rygos aplinkkelio sankirtos A5. Bendrovės objektų užimtumas 2022 metų rugsėjo pabaigoje siekė nuo 91 iki 100 proc.

„INVL Baltic Real Estate“ šiuo metu valdomo turto plotas yra 28 tūkst. kv. m., vertė – 33,94 mln. eurų.

Nuo bendrovės, kaip kolektyvinio investavimo subjekto, veiklos pradžios (2016 m. gruodžio 22 d.) „INVL Baltic Real Estate“ yra vienas aukščiausių stabilią grąžą uždirbančių Baltijos šalyse nekilnojamojo turto fondų, prieinamų mažmeniniams investuotojams. Fondas veikia kaip uždaro tipo investicinė bendrovė (UTIB). Bendrovę valdo Baltijos šalyse pirmaujanti investicijų valdymo ir gyvybės draudimo grupė INVL. UTIB statusu bendrovė veiks iki 2046 metų su galimybe šį terminą pratęsti dar 20 metų.