Namo ieškantiems žmonėms "InReal" ir SEB Vilniaus bankas surengs žvalgytuves autobusu

Pirmą kartą Lietuvos nekilnojamojo turto istorijoje vienu metu bus galima ir išsirinkti naują būstą, ir susipažinti su statybai naudojamomis technologijomis bei medžiagomis, o į naujus namus lydės gidas. Nekilnojamojo turto bendrovė „InReal“ ir SEB Vilniaus bankas šių metų rugsėjo 22 dieną organizuoja „Namų žvalgytuves“, kurių metu besidomintieji naujų būstu specialiu autobusu bus vežami į šalia Vilniaus esančias naujos statybos gyvenvietes.

Pasak „InReal“ Tarpininkavimo departamento vadovo Mindaugo Šimkaus, mintis surengti ekskursiją į naujus namų kvartalus kilo perimant kaimynų patirtį. Tokios žvalgytuvės jau gana įprastos, pavyzdžiui, Latvijoje.

„Galimybė pasižvalgyti po kelis namų kvartalus tą pačią dieną yra iš tiesų išskirtinė. Potencialius pirkėjus lydės nekilnojamojo turto profesionalai, gyvenvietėse jų lauks architektai arba vystytojai. Iš pirmų lūpų bus galima sužinoti apie namų išplanavimą, statybai naudojamas medžiagas, eksploatavimą. Žvalgytuvių dalyviai galės pasivaikščioti po naująjį kvartalą bei apžiūrėti jau pastatytus namus“, – sakė M. Šimkus.

„InReal“ šių metų pradžioje atlikto tyrimo duomenimis, nuosavame name arba naujesnės statybos būste norėtų gyventi kas trečias Lietuvos gyventojas – tokį pageidavimą iš viso išreiškė per 71 proc. apklaustųjų.

„Kasmet poreikis turėti namą auga. Pastebima tendencija, kad esant itin aukštoms nekilnojamojo turto kainoms, nemaža dalis šeimų parduoda butus, jei prireikia, ima iš banko paskolą ir perka namus. Atotrūkis tarp butų ir namų kainų kai kuriuose segmentuose dar nėra toks ryškus, tačiau turi tendenciją didėti“, – sakė M. Šimkus.

SEB Vilniaus banko Verslo plėtros departamento direktorės Deimantės Bareikienės teigimu, augantį susidomėjimą namais rodo ir didesnis jiems statyti arba įsigyti teikiamų paskolų skaičius. „Rinkdamiesi būstą, žmonės vis labiau ima vertinti individualių namų teikiamus privalumus ir aktyviau ima paskolas jiems įsigyti ar pasistatyti“, – sakė D. Bareikienė.

SEB Vilniaus banko duomenimis, šių metų pirmąjį pusmetį, palyginti su analogišku praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, pasirašytų naujų sutarčių gyvenamųjų namų įsigijimui finansuoti padaugėjo beveik trečdaliu – 31 procentu.

Žvalgytuvių metu numatoma vykti į gyvenvietes Antežeriuose, Bukiškėse („Obelynė“), Riešėje („Dvariškių namai“), Pavilnyje („Žali kalnai“) ir Mūrinėje Vokėje.

„Namų žvalgytuvių“ organizatorių teigimu, jei sostinėje renginys pasiteisins, numatoma jį pakartoti ir kituose didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

Apie „InReal“
„InReal“ – „Invaldos“ įmonių grupei priklausanti viena didžiausių Lietuvos nekilnojamojo turto bendrovių, tarpininkaujanti perkant, parduodant ir nuomojant nekilnojamąjį turtą, teikianti kilnojamojo ir nekilnojamojo turto vertinimo paslaugas.

Pagrindinis „InReal“ biuras yra Vilniuje, bendrovė turi atstovybes Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Rygoje (Latvija) bei Kijeve (Ukraina).

Apie SEB Vilniaus banką
Šiaurės Europos finansų įmonių grupės SEB narys SEB Vilniaus bankas yra didžiausias Lietuvos komercinis bankas, teikiantis visas bankininkystės paslaugas privatiems ir verslo klientams bei finansų įstaigoms. SEB Vilniaus bankas pirmauja svarbiausiose šalies bankų paslaugų rinkose ir aptarnauja 1 mln. 47 tūkst. klientų visoje Lietuvoje. SEB Vilniaus banko grupę Lietuvoje sudaro AB SEB Vilniaus bankas, šalyje turintis 70 klientų aptarnavimo padalinių, ir šešios bendrovės: UAB „SEB VB gyvybės draudimas“, UAB „SEB VB investicijų valdymas“, UAB „SEB VB lizingas“, UAB „SEB VB nekilnojamasis turtas“, UAB „SEB VB rizikos kapitalo valdymas“, UAB „SEB Enskilda“.