Per tris 2007 m. ketvirčius "Invaldos" finansų sektorius uždirbo 18,1 mln. litų

Lietuvoje ir užsienio šalyse veikiančios akcinės bendrovės „Invalda“ įmonių grupės finansų sektoriaus neaudituotos pajamos per pirmuosius devynis šių metų mėnesius lyginant su pirmaisiais 2006 metų trimis ketvirčiais padidėjo 2,1 karto – nuo 22,6 mln. Lt iki 47,2 mln. litų, o neaudituotas grynasis pelnas atskaičius mokesčius padidėjo 2,8 karto, nuo 6,4 mln.Lt  iki 18,1 mln. litų.

„Nuolat gerėjančius finansinius rezultatus lėmė per daugelį metų sukaupta darbo patirtis bei stipri darbuotojų komanda, sugebanti atrasti naujas ir daug potencialo turinčias investavimo kryptis bei rinkas. Esame žinomi rinkoje kaip bendrovė, pasižyminti išskirtinėmis investavimo strategijomis, kurių dėka itin efektyviai valdome klientų investicijas“, – sako AB FMĮ „Finasta“ direktorius Dalius Kaziūnas.

Didžiausios nebankinės finansų maklerio įmonės AB FMĮ „Finasta“ neaudituotas pelnas, gautas iš finansinio tarpininkavimo paslaugų, per devynis š.m. mėnesius atskaičius mokesčius siekia 3,5 mln. litų. Per 2006 m. tą patį laikotarpį AB FMĮ „Finasta“ gavo 3,2 mln. litų grynojo pelno.

AB „Invalda“ finansų sektoriaus įmonių grupei priklausančios UAB „Finasta investicijų valdymas“ (FIV), 2007 m. trijų ketvirčių neaudituotas pelnas atskaičius mokesčius, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, kai pelnas siekė 2,8 mln. Lt, išaugo 5,2 kartus ir pasiekė 14,6 mln. litų. Tokį augimą lėmė sėkminga FIV valdomų investicinių ir pensijų fondų veikla. Bendrovė šiuo metu valdo aštuonis investicinius ir šešis pensijų fondus, kurių turtas siekia beveik 600 mln. Lt.

Tuo tarpu tik pernai metų liepos pabaigoje įkurta AB „Finasta įmonių finansai“ per š.m. devynis mėnesius uždirbo 480 tūkst. litų grynojo pelno.

Apie AB „Invalda“ finansų sektoriaus įmonių grupę

Akcinės bendrovės „Invalda“ finansų sektoriaus įmonių grupei priklauso AB FMĮ „Finasta“, UAB „Finasta investicijų valdymas“, AB „Finasta įmonių finansai”, AS IPS „Finasta Asset Management“(Latvija), „Finasta“ (Ukraina), LUAB „Finansų spektras“, UAB „Finansų spektro investicija“, UAB „Finasta rizikos valdymas“. 95 proc. „Finasta“ (Ukraina) ir 100 proc. kitų įmonių akcijų priklauso vienai iš didžiausių investicinių bendrovių šalyje – AB „Invalda“. Finansų sektoriaus įmonių grupė veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Rygoje ir Kijeve.