UAB "Finasta investicijų valdymas" ketina perimti UAB "PZU Lietuva gyvybės draudimas" pensijų fondus

Šiandien pensijų ir investicinių fondų valdytoja UAB „Finasta investicijų valdymas“ (FIV) ir UAB „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ pasirašė Ketinimų protokolą dėl teisių ir pareigų pensijų fondų dalyviams perėmimo. FIV ketina perimti keturis UAB „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ pensijų fondus, kuriuose šiuo metu pensijas kaupia daugiau kaip 26 tūkst. dalyvių.

„Šis įsigijimas smarkiai padidins mūsų užimamą rinkos dalį ir leis dar labiau sustiprinti pozicijas rinkoje. Pensijų fondų valdymui mes skiriame didelį dėmesį ir daug investuojame į profesionalų jų valdymą. Augant mūsų pensijų fonduose valdomam turtui, dalyvių pinigus galėsime valdyti dar efektyviau“, – sakė bendrovės UAB „Finasta investicijų valdymas“ direktorius Andrius Barštys.

Tai jau antras panašus FIV sandoris – 2006 m. pabaigoje Vertybinių popierių komisijos leidimu buvo įvykdytas UAB „Medicinos banko investicijų valdymas“ prijungimas. Tuo pačiu buvo perimti šios įmonės valdomi pensijų fondai, kurie su FIV pensijų fondais buvo sujungti šių metų liepos mėnesį. Užbaigus antrąjį sandorį, UAB „Finasta investicijų valdymas“ pensijų fondų dalyvių skaičius išaugs 3,5 karto iki 37 tūkstančių.

Pasak UAB „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ generalinio direktoriaus Daniaus Valterio, sprendimą perleisti bendrovės valdomus pensijų fondus lėmė įmonės Stebėtojų Tarybos bei Valdybos patvirtinti strateginiai tikslai, kurie artimiausiu metu bus orientuoti į tiesioginę veiklą – gyvybės draudimo paslaugų pardavimą.

Per aštuonis šių metų mėnesius, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, „PZU Lietuva gyvybės draudimo“ pasirašytos įmokos išaugo daugiau kaip pusantro karto, o pagrindinio produkto rinkoje – investicinio gyvybės draudimo paslaugų pardavimas išaugo net penkis kartus. „Šie rezultatai mus nuteikia išties optimistiškai ir rodo, jog pasirinkome teisingą verslo strategiją, todėl ir ateityje visą dėmesį  ketiname skirti pagrindinei mūsų veiklai – gyvybės draudimo paslaugų plėtrai“, – teigia įmonės generalinis direktorius Danius Valteris.

Apie UAB „Finasta investicijų valdymas“

UAB „Finasta investicijų valdymas“ šiuo metu turi apie 20 tūkst. pensijų ir investicinių fondų dalyvių. Bendrovė valdo septynis investicinius ir šešis pensijų fondus, kurių turtas yra beveik 600 mln. Lt. Bendrovės pensijų fondai platinami per Šiaulių ir Ūkio bankų filialus – iš viso 59 vietose visoje Lietuvoje, o investiciniai fondai – per Sampo, DnB Nord, Šiaulių bankus bei finansų maklerio įmonę „Orion Securities“. 100 proc. bendrovės akcijų priklauso bendrovei „Invalda“, kuri taip pat valdo 100 proc. didžiausios nebankinės finansų maklerio įmonės Lietuvoje „Finasta“ akcijų.

Apie UAB „PZU Lietuva gyvybės draudimas“

UAB „PZU Lietuva gyvybės draudimas“, priklausanti didžiausiai Rytų ir Vidurio Europos draudimo grupei PZU, Lietuvoje vykdo savo veiklą nuo 2004 metų. Šiuo metu 8 šalies miestuose yra įkurtos bendrovės atstovybės, kuriose gyvybės draudimo paslaugas parduoda per 350 konsultantų. „PZU Lietuva gyvybės draudimo“ įstatinis kapitalas sudaro 24,75 mln. litų, tai didžiausias įstatinis kapitalas tarp gyvybės draudimo bendrovių, vykdančių veiklą Lietuvoje. Per pirmąjį 2007 m. pusmetį PZU grupės grynasis pelnas išaugo 71,3 proc. ir sudarė 2 392,2 mln. litų (2 616,7 mln. zlotų), lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. PZU Žycie SA (gyvybės draudimo) grynasis pelnas per pirmąjį pusmetį siekė 1 361,7 mln. litų (1 488,4 mln. zlotų), o pasirašytų įmokų suma sudarė 3 267,1 mln.litų (3 573,8 mln.zlotų). Iki 2007 m. balandžio mėn. į draudimo verslą Lietuvoje PZU grupė jau investavo apie 160 mln. litų.