Valdomų įmonių pardavimui „INVL Technology“ pasitelkė investicijų patarėją „Corum Group International“

Investicijų į informacinių technologijų verslus bendrovė „INVL Technology“ tarpininkauti parduodant valdomas įmones pasirinko investicijų patarėją įmonių susijungimų ir įsigijimų srityje – „Corum Group“ įmonę Liuksemburge „Corum Group International“. „INVL Technology“, kurią valdo Baltijos šalyse pirmaujanti alternatyvaus turto valdytoja „INVL Asset Management“, yra uždaro tipo investicinė bendrovė ir jos investicijos turi būti realizuotos vėliausiai iki 2026 metų liepos vidurio, o lėšos išmokėtos akcininkams.

„Artėjant investicinės bendrovės veiklos vykdymo termino pabaigai, pasitelkiame investicijų patarėją, kuris padės mums parduoti valdomas įmones už maksimalią kainą. Mūsų pasirinkimą lėmė „Corum Group International“ patirtis ir kompetencija įmonių susijungimų ir įsigijimų sandoriuose, įskaitant IT sektoriaus įmonių pardavimą, bei turimas platus potencialių pirkėjų kontaktų tinklas visame pasaulyje“, – teigia „INVL Technology“ vadovaujantysis partneris Kazimieras Tonkūnas.

„INVL Technology“, renkantis investicijų patarėją, vertino ir jo gebėjimą tiksliai įvertinti IT sektoriaus įmones, atsižvelgiant į rinkos tendencijas, finansinius rezultatus ir augimo potencialą, taip pat „Corum Group International“ patirtį ir komandos profesionalumą Europoje bei JAV.

„Mus sužavėjo „INVL Technology” valdomo IT paslaugų ir kibernetinio saugumo turto kokybė, todėl mums didelė garbė konsultuoti bendrovę ieškant šio turto geriausių pirkėjų”, – sako investicijų patarėjos „Corum Group” vyresnysis viceprezidentas Jaber Tannay.

Sutartis su investicijų patarėjo „Corum Group International“ filialu Ciuriche buvo pasirašyta 2024 m. kovo 18 dieną.

Pagal susitarimą „Corum Group International“ mokamą atlygį už suteiktas paslaugas sudarys fiksuotas ir sėkmės mokesčiai. Procentine išraiška nustatytas sėkmės mokesčio dydis priklausys nuo parduoto valdomo turto kainos. Mokesčio dydžio apskaičiavimas ir reikšmė yra konfidenciali su „Corum Group International“ sudaryto susitarimo informacija.

„Corum Group“ – patyrusi įmonių susijungimų ir įsigijimų srityje investicijų ekspertė ir lyderė, kuri specializuojanti technologijų sektoriuje visame pasaulyje, ir ypač daug dėmesio skirianti programinės įrangos bei IT paslaugų kompanijoms. Grupė turi platų potencialių pirkėjų kontaktų tinklą visame pasaulyje ir patyrusių investicinių bankininkų komandą, kurioje visi vadovaujantys asmenys yra buvę technologijų įmonių vadovai. „Corum Group” turi patirties teikti strateginę pagalbą vykdant valdomų bendrovių pardavimą.

„INVL Technology“ valdo kibernetinio saugumo bendrovę „NRD Cyber Security“, GovTech bendrovę „NRD Companies“ ir Baltijos šalyse veikiančią IT bendrovę „Novian“.

„INVL Technology“ valdomų bendrovių agreguotos pajamos per 2023 metų tris ketvirčius sudarė 42,29 mln. eurų ir buvo 28,5 proc. didesnės nei tuo pačiu 2022 metų laikotarpiu. Atitinkamai valdomų įmonių bendrasis pelnas padidėjo 25,6 proc. iki 11,54 mln. eurų, o agreguota EBITDA išaugo 83,8 proc. iki 1,56 mln. eurų.

„INVL Technology“ akcijos kotiruojamos biržos „Nasdaq Vilnius“ papildomame sąraše (INC1L).