„Vilniaus baldai“ didina šių metų investicijas iki 45 mln. litų

AB „Vilniaus baldai“, šiais metais planavusi į gamybos modernizavimą investuoti 18 mln. litų, vien per pirmąjį pusmetį investavo 12 mln. litų ir iki metų pabaigos investuos dar 8 mln. litų.

„Sėkmingai įvykdėme pagrindinį pirmajam pusmečiui užsibrėžtą tikslą – pradėjome gamybą naujajame ceche, – sako Viktoras Majauskas, „Vilniaus baldų“ generalinis direktorius. – Siekdami greičiau patenkinti išaugusius užsakymus, nutarėme padidinti investicijas“.

Greta investicijų į baldų gamybos modernizavimą bendrovė investavo ir į pagrindinės savo žaliavos – medienos plokščių gamybą. Įsigijusi 25 procentus UAB „Girių bizonas“ akcijų,  ji dalyvaus statant medienos plokščių fabriką ir jį valdant. Anot p. Majausko, ši 25 mln. litų investicija turėtų atsipirkti per 8 metus.

„Medienos plokščių fabrikas mums yra strateginės reikšmės objektas, – sako p.Majauskas. – Būdami šio fabriko akcininkais, galėsime užsitikrinti žaliavą palankesnėmis nei rinkos sąlygomis“.

Per paskutiniuosius kelerius metus medienos plokštės kaina Europoje pakilo apie 20 procentų. Prognozuojama, kad, brangstant energetiniams ištekliams bei darbo jėgai, šios žaliavos kaina toliau augs.

Birželio pabaigoje bendrovės naujajame ceche pradėjo veikti 12,5 mln. litų kainavusi moderniausia Lietuvoje gamybos ir spausdinimo ant korinio skydo technologinės linijos. Plečiant gamybą, per pirmąjį šių metų pusmetį įdarbinta ir apmokyta apie 200 naujų darbuotojų. Į šių metų vasarį baigtą rekonstruoti cechą įmonė investavo viso 27 mln. litų.

Dėl naujos įrangos ir kitų renovacijų  iki metų pabaigos darbo našumas bendrovėje išaugs 20 procentų, o gamybiniai pajėgumai padidės 50 procentų.

Per pirmąjį šių metų pusmetį bendrovė uždirbo 1,36 mln. litų priešmokestinio pelno ir pardavė produkcijos už 48,47 mln. litų.

„Vilniaus baldai“ eksportuoja apie 97 procentus savo produkcijos į Didžiąją Britaniją, Vokietiją, Belgiją, Daniją, Prancūziją, Kanadą, Suomiją ir Rusiją.

Bendrovė planuoja šiais metais pasiekti 120 mln. litų apyvartą ir uždirbti 12 mln. litų priešmokestinio pelno.