"Vilniaus baldai" įvykdė I–mo ketvirčio optimistines prognozes

AB „Vilniaus baldai“ sėkmingai įvykdė įmonės restruktūrizacijos plane užsibrėžtą optimistinį planą  – pirmąjį š. m. ketvirtį baigė pelningai. Bendrovė per pirmuosius tris mėnesius uždirbo 127 tūkst. litų grynojo pelno neįskaitant UAB „Girių bizonas“, kurio 25 proc. akcijų priklauso „Vilniaus baldams“, veiklos. Per atitinkamą 2006 m. laikotarpį buvo uždirbta 784 tūkst. litų pelno.

„Paskutinius du mėnesius nuosekliai auga įmonės pardavimai ir didėja pelningumo rodikliai, – sako Nerijus Pacevičius, „Vilniaus baldų“ generalinis direktorius. – Džiuginantys rezultatai sutelkia kolektyvą siekti dar ambicingesnių tikslų“.

Šių metų kovą pardavusi produkcijos už 12,86 mln. litų bendrovė uždirbo 239 tūkst. litų grynojo pelno. Vasarį įmonės pardavimai siekė 10,61 mln. litų  ir buvo uždirbta 146,1 tūkst. litų grynojo pelno.

Toliau didindama darbo našumą bendrovė planuoja iki šių metų pabaigos mėnesio pardavimus padidinti iki 15 mln. litų. Konservatyvus prognozės variantas numato, jog įmonė šiais metais uždirbs 500 tūkst. litų grynąjį pelną neįskaitant UAB „Girių bizonas“ veiklos.

Atsistatydinus bendrovės vyriausiajam finansininkui Vygantui Didžiuliui, šias pareigas nuo š. m. balandžio 20 d. pradėjo vykdyti Jelena Makmak, kuri yra baigusi Vilniaus universiteto Ekonomikos fakulteto pramonės planavimo specialybę. Paskutiniuosius 10 metų ji dirbo finansų direktore UAB „Kemira GrowHow“.

Investicinė bendrovė AB „Invalda“, įskaitant akcijas, jai perleistas pagal vertybinių popierių atpirkimo sutartis, kovo 31 d. valdė kontrolinį 69,16 proc. AB „Vilniaus baldai“ akcijų paketą. Įmonė kotiruojama Vilniaus vertybinių popierių Oficialiajame prekybos sąraše.