„Vilniaus baldų“ valdyba siūlo išmokėti 35 mln. litų dividendų

Vienos didžiausių Lietuvos baldų gamybos bendrovių „Vilniaus baldai“ valdyba siūlo tarpiniams dividendams skirti 34,976 mln. litų, arba po 9 litus akcijai. Akcininkų susirinkimas, kuriame bus balsuojama dėl dividendų skyrimo, šaukiamas 2013 metų rugsėjo 16 dieną.

Akcininkų susirinkime taip pat bus balsuojama dėl 2013 metų pirmojo pusmečio „Vilniaus baldų“ ataskaitų tvirtinimo bei renkamas „Vilniaus baldų“ audito komitetas. Į „Vilniaus baldų“ audito komitetą siūloma išrinkti „Biotechpharma“ vykdomąjį direktorių Tomą Bubiną (nepriklausomu nariu), „Invalda privatus kapitalas“ finansų direktorių Vaidą Savukyną bei „Invalda LT“ investicijų valdytoją Andrių Daukšą.

AB „Vilniaus baldai“ 2013 m. pirmojo pusmečio pardavimai siekė 68,321 mln. litų – 41 proc. mažiau nei 2012 m. to paties laikotarpio (115,398 mln. litų). AB „Vilniaus baldai“ 2013 m. pirmąjį pusmetį uždirbo 5,247 mln. litų grynojo pelno, praėjusių metų to paties laikotarpio grynasis pelnas siekė 10,858 mln. litų.

Investicijų bendrovė „Invalda LT“ valdo 45,4 proc., o „Invalda privatus kapitalas“ – 40,7 proc. „Vilniaus baldų“ akcijų.