"Invalda" ketina išmokėti 11 mln. litų dividendams

Lietuvoje ir užsienio šalyse veikianti investicijų bendrovė „Invalda“, kuriai tenka 58,5 mln. litų grynojo konsoliduoto neaudituoto 2006-ųjų pelno, siūlys mokėti 0,25 lito dividendų vienai akcijai. Pernai „Invaldos“ akcininkams mokėtų dividendų dydis siekė 0,20 lito vienai akcijai.

Paėjusių metų bendras visos „Invaldos“ grupės konsoliduotas pelnas siekia 66,5 mln. litų, o pačios „Invaldos“ pelnas sudaro 29 mln. litų.

Pasak bendrovės vadovo Dariaus Šulnio, nors „Invalda“ demonstruoja puikius veiklos rezultatus, valdybos lūkesčių neatitinka bendrovės akcijų kursas. „Esant situacijai, kai, „Invaldos“ valdybos manymu, reali nuosavų aktyvų vertė yra didesnė už kapitalizaciją, sudaromas 34,5 mln. litų rezervas savų akcijų supirkimui. Iki 2007-ųjų birželio 30 dienos akcijos kursui nepasiekus 14 litų, planuojame sušaukti akcininkų susirinkimą siūlant inicijuoti nuosavų akcijų supirkimą biržoje“, – sakė D. Šulnis.

Anot jo, tai yra viena iš galimų priemonių, siekiant užtikrinti adekvatų akcijų vertinimą rinkoje. Be intervencijų į akcijų rinką per savų akcijų supirkimą, „Invalda“ ir toliau ketina laikytis nuoseklios dividendų mokėjimo politikos bei maksimaliai atskleisti informaciją, reikalingą akcininkams objektyviai įvertinti „Invaldos” grupės aktyvų vertę bei perspektyvas.

Pagal „Invaldos“ 2006-ųjų gruodžio mėnesį atliktas prognozes, 2007 metais motininės įmonės akcininkams teksianti grynojo konsoliduoto pelno dalis turėtų pasiekti 47,8 mln. litų, o bendras visos grupės konsoliduotas pelnas sudarys 77 mln. litų. Prognozuojant buvo laikomasi prielaidų, kad rinkoje nebus reikšmingų investicinio turto vertės teigiamų ar neigiamų pokyčių bei nebus reikšmingų grupės struktūros pasikeitimų.

Po 2007-ųjų pirmojo pusmečio bendrovės vadovas „Invaldos“ valdybai pasiūlys šių metų prognozes peržiūrėti ir patvirtinti iš naujo.

Apie 2006-ųjų „Invaldos“ grupės veiklos vertinimą

2007-ųjų balandžio 16 dienos konferencijoje „Invaldos“ prezidentas Darius Šulnis apžvelgė ir įvertino grupės veiklą praėjusiais metais, kurie „Invaldai“ buvo patys rezultatyviausi per visą bendrovės 15 metų veiklos istoriją.

Nekilnojamo turto rinkos ir visos šalies ekonomikos augimas, sėkminga „Invaldai“ priklausančių finansinio sektoriaus bendrovių veikla, geresni negu planuota kelių bei viešbučių sektoriaus rezultatai užtikrino užsibrėžtų finansinių rezultatų viršijimą.

Praėjusieji metai taip pat išsiskiria ir savo patirtimi – farmacijos bendrovė „Sanitas“, pernai baigusi vieną didžiausių Lenkijos farmacijos įmonių „Jelfa“ perėmimą, daug dėmesio skyrė „Jelfa“ veiklos pertvarkymui. Atliktos reformos sukūrė rimtą pagrindą tolimesniam AB „Sanitas“ augimui bei užsibrėžtų aukštų finansinių rezultatų pasiekimui artimiausiais metais.

„Invaldos“ valdomos baldų sektoriaus bendrovės nelengvais praėjusiais metais susidūrė su rinkos pokyčiais, kaštų augimu bei ženkliai išaugusiais reikalavimais efektyvumui. Tačiau problemos buvo identifikuotos ir priimti sprendimai bei pradėti veiksmai, būtini pakeisti situaciją į gerąją pusę.

„Invalda“ tiki, kad sėkminga grupės veikla, visų darbuotojų kūrybingumas ir darbštumas, pastovus tobulėjimas ir atvirumas pozityviems pokyčiams, ilgalaikėje perspektyvoje užtikrins grupės nuosavybės ir akcijų kainos augimą.

Sėkmingai šiuos metus pradėję pagrindinai grupės verslai bei įgyvendinami planai susiję su tolimesniu vystymusi nuteikia optimistiškai. Ir toliau bus siekiama:
• užtikrinti ženklias finansines įplaukas ir įprastą finansinį stabilumą, išsaugant nedidelį rizikos laipsnį ir laikantis etikos normų bei tradicinių vertybių;
• per dividendų mokėjimą ir akcijos kainos augimą užtikrinti aukštą finansinę grąžą bendrovės akcininkams;
• efektyviai valdyti turimus verslus ir aktyviai ieškoti naujų investicinių galimybių.

„Augimas tobulėjant“ yra ir tikslas, ir priemonė užtikrinanti ilgalaikę sėkmę.