„Invalda LT“ įsigis 7,42 proc. savo akcijų

Viena didžiausių Lietuvos investicijų bendrovių „Invalda LT“ įsigis 7,42 proc. savo akcijų, už kurias bus sumokėta 5,343 mln. eurų (18,45 mln. litų).

Spalio 7 d. pasibaigus savų akcijų supirkimo terminui, „Invaldos LT“ akcininkai iš viso pasiūlė bendrovei įsigyti 1 842 553 vnt. akcijų. Maksimalus perkamų akcijų kiekis buvo 2 mln. vienetų.

„Atsižvelgiant į tai, kad bendrovė gali įsigyti iki 10 proc. savo akcijų, „Invaldos LT“ valdyba turi galimybę ateityje vėl spręsti dėl savų akcijų įsigijimo. Taip pat bus svarstoma galimybė anuliuoti įsigytas akcijas“, – sakė „Invaldos LT“ prezidentas Darius Šulnis.

Atsiskaitymas už įsigytas akcijas įvyks spalio 10 d.

„Invalda LT“ taip pat gavo pranešimus apie tai, kad su „Invaldos LT“ valdybos pirmininku Alvydu Baniu susijusi įmonė „LJB Investments“ per aukščiau minėtą akcijų supirkimą pardavė „Invaldos LT“ akcijų už 1,81 mln. eurų, o su valdybos nariu ir prezidentu Dariumi Šulniu susijusi įmonė „Lucrum investicija“ – už 978 tūkst. eurų.