"Invaldos" finansų sektoriaus 2008 metų 9 mėnesių rezultatai

AB „Invalda“ finansų sektoriaus įmonių 2008 metų 9 mėnesių neaudituotas nuostolis sudarė 14,7 mln. Lt, kai tuo tarpu 2007 metais per tą patį laikotarpį grupė turėjo 18,5 mln. Lt pelno.

„Finansinio sektoriaus devynių mėnesių rezultatai atspindi rinkų realijas. Prognozuojame, kad pasaulinė ir mūsų regiono situacija artimiausiu metu netaps geresnė. Vertindami tai, imamės veiksmų sektoriaus veiklos sąnaudoms mažinti – sieksime optimizuoti įmonių veiklą išsaugant strateginius tikslus,“ – teigia AB bankas „Finasta“ generalinis direktorius, AB „Invalda“ valdybos narys Dalius Kaziūnas.

AB FMĮ „Finasta“ per šių metų 9 mėnesius patyrė 8,8 mln. Lt nuostolio, praeitais metais tuo pačiu laikotarpiu bendrovė turėjo 3,9 mln. Lt pelno. UAB „Invalda turto valdymas“ (buvusi UAB „Finasta investicijų valdymas“) per 9 praeitų metų mėnesius turėjo 14,6 mln. Lt pelno, per šių metų 9 mėnesius bendrovė patyrė 5,0 mln. Lt nuostolio. AB „Finasta įmonių finansai“ per šių metų 9 mėnesius gavo 1,1 mln. Lt pelno, praeitais metais  – 0,5 mln. Lt pelno.

Investicinio banko „Finasta“ nuostolis 2008 metų rugsėjo 30 dienai sudarė 0,8 mln. Lt. Pasak AB banko „Finasta“ generalinio direktoriaus Daliaus Kaziūno, neseniai savo veiklą pradėjusio banko finansiniai rezultatai nėra nei blogesni, nei geresni nei planuota. „Bankas „Finasta“ aktyvią savo veiklą pradėjo tik šių metų rugsėjo mėnesį ir ne pačiu palankiausiu finansiniam sektoriui metu. Tačiau nežiūrint į tai, banko įsipareigojimų struktūra nėra jautri galimiems finansinio sektoriaus svyravimams – didžiąją dalį mūsų įsipareigojimų struktūros sudaro akcinis kapitalas. Be to, banko neslegia iš anksčiau išduotų blogų paskolų našta. Kaip ir kiti, mūsų bankas yra prižiūrimas Lietuvos banko, laikomės visų rizikos normatyvų, kaip ir kituose bankuose, pas mus laikomi indėliai yra apdrausti valstybės,“ – teigia D. Kaziūnas.