„Invaldos INVL“ akcininkai pritarė akcijų opcionams į Šiaulių banko grupę persikeliantiems INVL grupės darbuotojams

Bendrovės „Invalda INVL“ akcininkai pritarė akcijų opcionų sutarčių su į Šiaulių banko grupę persikeliančiais INVL grupės įmonių darbuotojais sudarymui ir bendrovės akcijų įsigijimo 2027 metais tvarkai bei kainai.

Lapkričio 22 dieną vykusiame bendrovės akcininkų susirinkime nutarta dar šiais metais daliai INVL grupės įmonių darbuotojų suteikti galimybę sudaryti opcionų sutartis įgyvendinant dar pernai lapkričio 22-ąją sudarytą „Invaldos INVL“ netiesiogiai valdomų mažmeninių klientų turto valdymo ir gyvybės draudimo verslų sujungimo su Šiaulių banko grupe sandorį. Šį sandorį tikimasi užbaigti dar šiais metais.

Teise pasirašyti „Invaldos INVL“ akcijų opcionų sutartis galės pasinaudoti į Šiaulių banką ir jo antrines įmones persikeliantys bendrovių UAB „INVL Asset Management“, „INVL Life“, UADB ir FMĮ „INVL Financial Advisors“ darbuotojai, kurie gaus premijas už 2023 metus. „Invalda INVL“ mažmeniniame versle dirba apie 200 žmonių.

„Akcijų opcionai į Šiaulių banko grupę persikeliantiems INVL grupės įmonių darbuotojams būtų suteikiami kaip kintama atlygio dalis už 2023 metus bei darbą su susijungimo sandoriu. Tai – ir viena iš galimybių gauti dalį bendrovės sukuriamos vertės ateityje“, – „Invaldos INVL“ valdybos pirmininkas Alvydas Banys.

Iš viso nuo 2016 metų, įskaitant šiais metais pasirašytas sutartis, kuriose akcijų kiekis yra nurodytas, INVL grupės darbuotojai yra sudarę akcijų opcionų sutarčių dėl 734 818 „Invaldos INVL“ akcijų, iš kurių jau įsigijo 447 179 vienetus akcijų.

Apie „Invaldą INVL“

„Invalda INVL“ yra pirmaujanti Baltijos šalyse investicijų valdymo ir gyvybės draudimo grupė: atvira, auganti ir savo veikla kurianti gerovę žmonėms. Grupės įmonės, veikiančios Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, teikia paslaugas daugiau kaip 300 tūkst. individualių ir institucinių regiono ir tarptautinių klientų, patikėjusių „Invaldos INVL“ grupei valdyti daugiau nei 2 mlrd. eurų skirtingose turto klasėse, tokiose kaip pensijų, investiciniai fondai ir gyvybės draudimo kryptys, individualūs portfeliai, privataus kapitalo ir kitos alternatyvios investicijos.

„Invaldos INVL“ akcijomis „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržoje prekiaujama nuo 1995 metų. „Invaldos INVL“ nuosavas kapitalas 2023 metų birželio pabaigoje siekė 129,8 mln. eurų.