"Pozityvios investicijos" bus prijungtos prie "Invaldos"

Investicijų bendrovė „Invalda“, valdanti daugiau kaip 50 įvairių sričių įmonių, sėkmingai baigia  reorganizaciją ir šių metų birželio 30 dieną prisijungs įmonę „Pozityvios investicijos“ bei perims visą jos turtą, teises ir pareigas.

Tam buvo pritarta pirmadienį įvykusiame „Invaldos“ neeiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime bei „Pozityvių investicijų“ akcininkų susirinkime.

Po reorganizavimo „Invaldos“ įstatinis kapitalas išaugs iki 45,01 mln. litų, išleidžiant 3273714 akcijų, kurios atiteks „Invaldos“ prezidentui Dariui Šulniui mainais už jo 25 proc. dabar turimų „Pozityvių investicijų“ akcijų.

Pasak „Invaldos“ valdybos pirmininko Alvydo Banio, baigus reorganizavimą susiformavusi aiškesnė akcininkų struktūra teigiamai paveiks „Invaldos“ įmonių valdymą ir jo efektyvumą. „Siekiame skaidrumo savo veikloje, tad prijungę „Pozityvias investicijas“ prie „Invaldos“ tikimės dar labiau optimizuoti valdymą“, – sakė A. Banys.

„Invaldos“ įmonių grupė per pirmąjį šių metų ketvirtį pagal tarptautinės finansinės atskaitomybės standartus uždirbo 2,765 mln. litų konsoliduoto grynojo pelno. Pačios „Invaldos“ pirmojo šių metų ketvirčio grynasis pelnas sudarė 3,962 mln. litų.

„Invaldos” įmonių grupei priklauso didžiausia Lietuvos farmacijos bendrovė „Sanitas”, finansų maklerio įmonė „Finasta”, baldų gamybos įmonė „Vilniaus baldai”, viešbučiai „Holiday Inn” ir „Ecotel“, nekilnojamojo turto bendrovės „Invaldos nekilnojamojo turto fondas”, „Invalda Real Estate” ir kitos sėkmingai įvairiuose sektoriuose dirbančios įmonės.